У 22% закладів освіти області неможливе навчання офлайн

У 22% закладів освіти області неможливе навчання офлайн

На Черкащині продовжують активно готуватися до нового навчального року. Незалежно від того, який формат навчання оберуть батьки – онлайн чи офлайн – у закладах освіти дооблаштовують укриття. Оглянув, як це зробили на Смілянщині, начальник ОВА Ігор Табурець. Інформують про це в пресслужбі Черкаської ОВА.

Спеціально створені комісії із представників ДСНС і цивільного захисту обстежили всі заклади освіти – від садочків до закладів вищої освіти. Із 992 освітніх закладів лише у 22% неможливе офлайн-навчання через архітектурні особливості будівель.

– Якщо говорити про школи, то батьки вирішуватимуть, в якому форматі навчатимуться їхні діти, – відзначив Ігор Табурець. – Нині триває масштабне опитування. Наше ж завдання спільно з освітянами та місцевою владою подбати, щоб заклади були готові як до онлайну, так і офлайну. Спеціальні комісії вже обстежили всі школи області. Натепер укриття рекомендовані у 318 закладах із 479. У решті їх або неможливо облаштувати через архітектурні особливості, або ще тривають ремонтні роботи.

Творчо підходять до оформлення навігації до укриттів та їхнього облаштування педагоги Смілянщини. У цьому переконався очільник області.

– Система оповіщення, належно облаштовані укриття, навігація шляхів евакуації, запас ліків, води та їжі – тепер усе це додалось до звичних вимог до закладів, – відзначив він. – Приємно вражений, як наші освітяни ще й творчо підходять до справи, створюючи зручності для школярів.

 

Більше новин у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x