Свято «Останнього дзвоника» у більшості черкаських шкіл пройде 26 травня

Свято «Останнього дзвоника» у більшості черкаських шкіл пройде 26 травня

В області мережа навчальних закладів відповідає освітнім потребам. Обліковується 1168 навчальних закладів системи освіти. Загалом в навчальних закладах області навчається та виховується майже 204 тисячі дітей та студентів. Про це розповідає начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.
− У 2016−2017 навчальному році в загальноосвітніх навчальних закладах навчається 110,2 тис. учнів. Зокрема, випускників 9-го класу – 9657 учнів, 11-го класу – 6131 учень. Свято «Останнього дзвоника» у більшості шкіл проводитимуть 26 травня, − зазначив Валерій Вікторович.

«Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Державна підсумкова атестація випускників загальних середніх навчальних закладів І ступеня (початкова школа) розпочнеться 15 травня, ІІ ступеня (основна школа) – 1 червня, а для випускників шкіл ІІІ ступеня – 23 травня. Перелік предметів, з яких проводитиметься державна підсумкова атестація для випускників шкіл І – ІІ ступенів, порівняно з минулим роком, не зміниться.
Строки проведення державної підсумкової атестації випускників загальноосвітніх навчальних закладів І і ІІ ступенів визначаються педагогічною радою і затверджуються відповідним наказом керівника навчального закладу.
У 4-х класах державна підсумкова атестація проводиметься з трьох предметів: українська мова, літературне читання, математика. При цьому слід зауважити, що в початковій школі державна підсумкова атестація – це звичайна контрольна робота, яка проводиться для того, щоб оцінити рівень навчальних досягнень дітей.
У 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 3 предметів: українська мова, математика, предмет за вибором навчального закладу.

В 11-их класах державна підсумкова атестація відбудеться у формі зовнішнього незалежного оцінювання з 23 травня до 16 червня з української мови (обов’язковий), математики або історії України (на вибір) та третій предмет (за вибором випускника).
Кожен зареєстрований учасник матиме право виконати сертифікаційні роботи не більше, ніж із чотирьох навчальних предметів. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року.
Для визначення оцінок за ДПА зараховуватимуться результати виконання всіх завдань сертифікаційної роботи ЗНО або частини з них (залежно від навчального предмета).

Випускникам, які отримують міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня В-1, В-2, С-1, С-2, і в додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням випускника) виставляється атестаційна оцінка з іноземної мови 12 балів.
Атестація в 11 класі для учнів, які не з’явилися для її проходження через поважні причини (смерть членів сім’ї чи близьких родичів, надзвичайні ситуації природного та техногенного походження, інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють присутність на атестації), учнів вечірніх шкіл, які не вступатимуть до вищих навчальних закладів, проводиться у навчальному закладі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x