На Черкащині урочисто відкрили офіс Центру розвитку місцевого самоврядування

На Черкащині урочисто відкрили офіс Центру розвитку місцевого самоврядування

Черкаський центр розвитку місцевого самоврядування офіційно відкрився сьогодні за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби центру.

Участь у церемонії відкриття регіонального центру на вулиці Байди Вишневецького, 36/1, у Черкасах взяли голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Ярослав Березань, керівник відділу управління Програмою «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель, представники об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Черкащини тощо.

Керівники області подякували європейським партнерам за підтримку децентралізації взагалі та створення центру розвитку, а також висловили сподівання, що цей центр стане місцевим домом децентралізації та домівкою для всіх небайдужих людей, які переймаються розбудовою нових систем управління.

Пан Ветцель наголосив, що вже відкрито першу половину з 24 таких центрів розвитку місцевого самоврядування, а Черкаси стали початком другої половини. Він побажав команді Черкаського центру успіхів у сприянні реформі та об’єднаним громадам. Після цього поточні проблеми децентралізації на Черкащині було обговорено на круглому столі в щойно відкритому офісі.

Директор Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько зазначив: «Черкаська область є одним з лідерів серед регіонів України з подання звернень до Центрвиборчкому про призначення перших виборів в ОТГ. На сьогодні 6 громад Черкащини чекають призначення виборів депутатів та голови. Створено 16 об’єднаних громад, десять вже провели вибори, завершують процедуру об’єднання ще п’ять ОТГ. Наш центр допоможе громадам впоратися з новими повноваженнями та викликами».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідково:
Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH і Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x