У Каневі освятили козацьку церкву. Усі чотири конфесії православної церкви

У Каневі освятили козацьку церкву. Усі чотири конфесії православної церкви

Біля Чернечої гори, де покоїться прах Великого Кобзаря, було споруджено козацьку церкву до 200-річчя з дня народження Шевченка. Її освячення припало на 9 березня. У цьому святому дійстві взяли участь представники всіх чотирьох конфесій: української православної церкви Московського і Київського патріархату, греко-католицької і автокефальної. Миряни побачили в цьому певний символічний знак – закладання першої цеглини у їх майбутнє об’єднання у єдину помісну церкву.

Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі обласної ради.

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, перебуваючи 10 березня в Каневі, відвідала разом з міністром культури України Євгеном Нищуком козацьку церкву, що була відтворена за кошти колишнього народного депутата України, нашого земляка Сергія Терещука. Разом з його родиною, Валентина Михайлівна оглянула цю незвичайну споруду, що постала в її первісному вигляді, запалила свічки за здравіє українського народу та помолилася за Україну.

Потім голова обласної ради і міністр культури України піднялися на Чернечу гору, щоб вклонитися українському Пророку та покласти квіти на його могилу, взяти участь в заходах із вшанування Тараса Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x