Редиска лікує кашель і очищає жовчні протоки

Редиска лікує кашель і очищає жовчні протоки

Редиска – найперший весняний овоч, який допомагає нашому організмові поповнити витрачений за зиму запас вітамінів, зарядитися енергією, а також зміцнити імунітет. Крім того, вона має протизапальну, кровоспинну дію, підвищує еластичність дрібних кровоносних судин та їхню стійкість до несприятливих умов зовнішнього середовища.

Схильним до повноти людям дуже корисно вводити редиску до свого раціону: вона допомагає позбутися шлаків, запобігає набрякам, сприяє стабілізації маси тіла, активізує травлення, поліпшує обмін речовин. Волокна клітковини, якої в редисці теж дуже багато, нормалізують рівень цукру в крові.
У редиски корисні не тільки коренеплід та його сік, а й бадилля, яке багате вітамінами та мікроелементи. Зокрема вітаміну С у листі більше, ніж у самому коренеплоді. Воно має пряний та приємний смак, тож його можна додавати як у салати, так і в супи чи борщі, а також сушити, консервувати й заморожувати.

А ще редиска корисна для здоров’я печінки, жовчного міхура, щитовидної залози й шлунково-кишкового тракту. Але, з іншого боку, зловживати цим овочем не варто людям із виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритом, ентероколітом, тромбозом, подагрою, захворюваннями щитоподібної залози, нирок, жовчного міхура. Саме тому існує багато лікувальних рецептів на основі редиски.
Від бронхіальної астми рекомендується пити по 20 мл соку редиски, навпіл розведеного водою, тричі на день до поліпшення стану, тобто – припинення нападів. Засіб можна підсолоджувати рідким медом.

За хронічного кашлю, вірусного бронхіту чи застуди корисно приймати по 10 мл тричі на добу перед їжею бальзам на основі соку редиски. Для приготування бальзаму слід узяти по 100 мл соків алое, редиски, буряків, лимона, журавлини, ріпчастої цибулі, а також 100 мл горілки, 7 г цукру та 20 г меду, усе ретельно перемішати. Зберігати засіб у холодильнику в щільно закоркованому посуді.
У боротьбі з синуситом, бронхітом і артритом допоможе така лікувальна суміш. Вам знадобляться: 4 редиски, чайна ложка тертого імбиру, 100 мл меду, сік із одного лимона. Подрібніть усе в блендері до однорідного стану. Приймайте по столовій ложці 3-4 рази на день. Зберігати суміш слід у скляному посуді в холодильнику.

Щоб позбутися пігментних плям на шкірі потрібно тричі на тиждень робити спеціальну маску з соком редиски. Для її приготування слід узяти по 1 ч. л. соків редиски, петрушки, огірків та стільки ж сметани. Нанести засіб на обличчя, залишити на 20 хв і змити. Шкіра обличчя набуде свіжого вигляду, а плями посвітлішають.
Якщо шкіра обличчя суха, корисно вранці та ввечері протирати її замість тоніка розведеним водою соком редиски. Через 10 хв слід умитися й змастити шкіру кремом. Уже після кількох процедур шкіра обличчя стане еластичною та зволоженою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x