Лісівники Черкащини зустрічали колег з усієї країни

Лісівники Черкащини зустрічали колег з усієї країни

Днями Черкащину відвідали лісівники з різних куточків України. Ознайомитися з веденням лісового господарства приїхали слухачі курсів Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства – група директорів, головних інженерів та головних бухгалтерів лісгоспів. Очолив делегацію директор «Укрцентркадриліс» Сергій Ірклієнко. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

У Лисянському лісгоспі в. о. головного інженера В`ячеслав Шако ознайомив колег з основними напрямками роботи підприємства та особливостями господарювання. Перебуваючи на Батьківщині великого Кобзаря, звісно ж відвідали пам’ятні місця, що пов’язані зі славетним поетом – маєток пана Енгельгарда в селі Будище, вікові дуби Тараса Шевченка, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» в селі Моринці.

Продовжили роботу у Смілянському лісгоспі. У Смілянському лісництві, одним із напрямків роботи якого є декоративне озеленення, побували на розсаднику декоративного посадкового матеріалу. На нижньому складі лісгоспу ознайомились з організацією прийому, зберігання та відвантаження деревини, зокрема, мали змогу побачити в роботі новий вантажний кран, який придбано минулого року.

Для ознайомлення з досвідом вирощування сіянців дуба звичайного з закритою кореневою системою, директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда запросив усіх присутніх до Будянського лісництва. Оглянули лісовий розсадник, де щороку вирощується близько 80 тис. сіянців дуба у пакетах.

Продемонстрували також лісівники своїм колегам інноваційні технології, які застосовують при зберіганні лісового насіння – спеціальну холодильну камеру для зберігання жолудя.

Зупинились на кількох ділянках лісових культур дуба звичайного, створених сіянцями з закритою кореневою системою, обговорювали методику доглядів, застосування гербіцидів.

Побували на об’єкті історико-культурної спадщини XVI століття – печерах Ірдинського Виноградського Успенського монастиря, що знаходяться у смілянських лісах.

Лісівники Черкащини сподіваються, що позитивні відгуки про лісове господарство та про область загалом для колег з інших регіонів будуть не тільки приємними спогадами, а й стануть корисним досвідом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x