Делегація з Канева переймала досвід німецького міста Фірзен

Делегація з Канева переймала досвід німецького міста Фірзен

Офіційна делегація міста Канева у складі заступника міського голови Наталії Матінової, директора Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Валентини Яворської, спеціаліста відділу у справах сім’ї та молоді Олександра Семенченка, а також двох перекладачів з 3 по 12 травня перебувала з візитом у місті Фірзен (Німеччина). Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Метою візиту було ознайомлення зі структурою муніципального органу управління міста-партнера, а також вивчення досвіду роботи його структурних підрозділів, відповідальних за роботу з дітьми, молоддю та сім’ями. Стажування проведено в рамках реалізації спільного українсько-німецького проекту, профінансованого Урядом Німеччини за сприяння Сервісної служби «Міста в єдиному світі» ТОВ «Engagement Global», проекту «Партнерство з містами України» (керівник – д-р Михайло Гамалій).

З боку влади міста Фірзена керівником стажування був перший заступник Бургомістра доктор Пауль Шрьомбгес. Організацією перебування та роботи канівської делегації займалися працівники відділу підтримки дітей, молоді та сім’ї на чолі з начальником Даніелем Круппою.

5 травня відбулася зустріч делегації з Бургомістром Фірзена пані Сабіною Анемюллер. Від імені міського голови І.О. Ренькаса пані Бургомістру передано привітання та подарунки від міста Канева для мешканців Фірзена з нагоди Дня міста, яке відзначалося 7 травня. В ході цієї зустрічі було обговорено перспективи подальшої співпраці між нашими містами.

Програма візиту була надзвичайно насиченою і пізнавальною. Для членів делегації організували відвідання дитячого дошкільного навчального закладу, молодіжного центру, різноманітних спортивних об’єктів, міської галереї, а також об’єктів соціального сфери, таких як центр дозвілля для осіб похилого віку, гуртожитки для біженців, притулок для безхатченків.

З метою ознайомлення з організацією роботи управлінських структур міста Фірзена, заступник міського голови Матінова Н.А. брала участь у нарадах під головуванням пана д-ра Шрьомбгеса за участю керівників структурних підрозділів, відповідальних за освіту, культуру, молодіжну політику, фізичну культуру і спорт. В ході цих нарад обговорювалися питання розвитку освіти міста до 2020 року, зокрема укрупнення закладів та закриття деяких з них, оснащення шкіл найновішим обладнанням, збільшення кількості місць в дитячих дошкільних закладах. Велика увага владою Фірзена приділяється функціонуванню молодіжних центрів, які переважно утримуються релігійними громадами та частково за кошти міського бюджету.

Також декілька зустрічей було присвячено ознайомленню зі спортивними об’єктами, яких в місті налічується більше 80.

Підрозділи муніципалітету Фірзена наразі також опікуються питаннями проживання сирійських біженців, забезпечення їх роботою, а дітей – навчанням та вихованням. Містом розпочато реалізацію проекту з будівництва житла для біженців, а також для малозабезпечених громадян.

Делегацію міста Канева запросили на засідання Головного комітету міської ради з фінансів, на якому розглядали питання щодо фінансування у 2018 році проектів, поданих представниками фракцій партій, а саме: вибору земельної ділянки та інвесторів для будівництва будинку для престарілих; будівництва парковок біля супермаркетів; організації роботи школи для дорослих та інші актуальні питання життєдіяльності міста.

Протягом всього періоду перебування делегації міста Канева разом з представниками відділу, на базі якого відбувалося стажування, тривали спільні обговорення по суті розглянутого. Підсумком роботи стали намічені плани щодо подальшої реалізації спільних проектів. Зокрема, домовлено про візит делегації від муніципалітету міста Фірзена до Канева в серпні поточного року. Також обговорено перспективи подальшої співпраці між нашими містами на найближчі 5 років.

Члени канівської делегації побували на зустрічі з представниками товариства «Друзі Канева»(Фірзен), очолюваного почесним громадянином міста Канева Фріцом Маєсом, яке протягом 25 років опікується питаннями допомоги нашому місту, а також були присутні під час завантаження чергового гуманітарного вантажу для Канева.

Перебування та стажування у партнерському місті Фірзені дало всім його учасникам поштовх для нових ідей та планів. Візит канівської делегації до міста Фірзена став важливим кроком для активізації партнерських стосунків між нашими містами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x