За позовом прокуратури державі повернуто 470 га с/г земель та відшкодовано 600 тис. грн

За позовом прокуратури державі повернуто 470 га с/г земель та відшкодовано 600 тис. грн

В травні Господарським судом Черкаської області задоволено позов прокуратури в частині стягнення з одного з товариств понад 600 тис. грн збитків і повернення у державну власність земельної ділянки площею більш як 470 га, що відповідає державним інтересам. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі Черкаської обласної прокуратури.

Підставою для звернення прокуратури в 2013 році до суду з відповідним позовом стали виявлені факти самовільного використання одним із товариств земельних ділянок загальною площею більш як 470 га на територіях Черкаського та Городищенського району, що призвело до збитків за самовільне використання землі на загальну суму понад 600 тис. грн.

Розгляд справи тривав майже 4 роки. Товариство намагалося у судовому порядку визнати протиправними дії інспектора Держсільгоспінспекції та нечинними розрахунки розміру шкоди. У вказану справу, що розглядалася у порядку адміністративного судочинства, прокуратура здійснила вступ, зайнявши та відстоявши у ній принципову правову позицію.

На сьогодні вимоги прокурора про стягнення завданих збитків та повернення державі землі задоволено, державні інтереси у сфері земельних відносин поновлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x