На Звенигородщині відзначили День прикордонника

На Звенигородщині відзначили День прикордонника

Традиційно урочисті заходи до Дня прикордонника відбулися біля пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам у Звенигородці. Про це «Нова Доба» дізналася в Звенигородській РДА.

Учасників заходу привітав заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк: «Кожна держава починається з кордону, тому його охорона – це основа національної безпеки», – зазначив він.
Також з вітальними словами до присутніх звернулися, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, голова спілки воїнів-інтернаціоналістів Олександр Антонюк, голова районної організації ветеранів Петро Уманець.
Учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятного знака, вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи мир в Україні та виконуючи інтернаціональний обов’язок.
Подальші заходи прикордонники провели у с. Легедзине Тальнівського району біля пам’ятника героям-прикордонникам та службовим собакам.

Довідково:
Пам’ятник, присвячений загиблим прикордонникам батальйону Окремої Коломийської прикордонної комендатури прикордонного загону охорони тилу Південно-Західного фронту і їх службовим собакам. У кінці липня 1941 року бійці цього прикордонного загону в складі чисельністю близько 500 військовослужбовців і 150 службових собак вступили в нерівний бій з ворогом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x