Черкаський зоопарк хоче позбутись старих вольєрів

Черкаський зоопарк хоче позбутись старих вольєрів

Про це директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван повідомив під час наради у Черкаському міськвиконкомі. Він також розповів, що наразі дирекція зоопарку працює над проектною документацією, яка дозволить у майбутньому розширити межі зоопарку. А це, у свою чергу, дасть можливість кардинально змінити його вигляд − відкрити нові експозиції, облаштувати нові рекреації для малечі та організувати для відвідувачів спеціальну зону, де можна було б попоїсти. До речі, якщо вдасться змінити межі парку, то він отримає новий центральний вхід (саме там можуть розміститись зони харчування) та відповідно дві паркові, логічно пов’язані території, які вірогідно з’єднають повітряним містком.

Черкаський міський зоопарк був організований у 1979 році на базі зоокутка станції юних натуралістів. До часу відкриття колекція налічувала 86 видів тварин. До останнього часу статус зоопарку визначався кількістю демонстрованих видів тварин.
Сьогодні прийшли до розуміння зоопарку за якістю його експозиції, результатами розмноження тварин, його участі в науково-дослідних, природоохоронних і просвітницьких програмах. Цьому сприяла розроблена у 2009 році концепція розвитку Черкаського зоопарку, яка містить конкретні плани щодо розвитку експозиції тварин і створення оптимальних умов для їх утримання та експонування впродовж всього року, впровадження сучасних технічних систем для забезпечення теплом, водою і енергією, створення комфортних умов відвідувачам зоопарку, участь у наукових проектах по дослідженню біології тварин у штучно створених умовах та звісно популяризацію зоопарку, як унікального туристичного об\’єкту, просвітницького та, наукового закладу.

Нині Черкаський зоопарк має статус державного та є членом Міжнародної євроазіатської асоціації зоопарків та акваріумів. Наприкінці 2015 року було створено й Асоціацію українських зоопарків, повноправним членом якої став і наш Черкаський зоопарк. Нині парк відвідує 100 тис. людей на рік.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x