В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

В області розпочалася підготовка до опалювального сезону

Органи місцевої влади та місцевого самоврядування визначили та поступово виконують планові показники з комплексної підготовки до опалювального сезону. Про це повідомив директор Департаменту архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Демиденко під час колегії в облдержадміністрації. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Райони ж розпочнуть звітувати про вже проведені заходи з червня. До роботи в осінньо-зимовий період заплановано підготувати 3,2 тис. житлових будинків, 154 котельні, стаціонарні заклади соціального захисту населення, освітні навчальні заклади та заклади охорони здоров’я. Загалом на проведення необхідних ремонтних робіт до початку опалювального сезону передбачено понад 107 млн грн.

Між тим, за словами посадовця, у міжопалювальний період потрібно провести значний обсяг робіт з оснащення житлових будинків засобами обліку тепла.

– Маємо до серпня досягти 70 % показника оснащення будинків лічильниками тепла, – говорить Сергій Демиденко. – До початку опалювального сезону показник оснащеності має становити 90 %. Втім на сьогодні лише в 49 % будівель Черкащини встановлені засоби обліку тепла.

Так, за його словами, приладами обліку теплової енергії не оснащені будинки з централізованим опаленням в Драбівському, Жашківському, Чигиринському районах. Низькі показники оснащеності мають: Кам’янський (3 %), Корсунь-Шевченківський (10 %), Звенигородський (27 %) райони та Умань (21 %).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x