Із 24 лютого Черкаси прийняли майже 80 тис. внутрішньо переміщених осіб

Із 24 лютого Черкаси прийняли майже 80 тис. внутрішньо переміщених осіб

Із 24 лютого 2022 року Черкаси прийняли майже 80 тисяч українців, які через постійні обстріли російськими військами, вимушено покинули рідні домівки. Із них майже 30 тисяч – лишились тут на постійне проживання. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко.

«Від перших хвилин їхнього перебування в нашому місті ми доклали всіх зусиль, аби кожна людина почувалася як удома. За це вдячний усій нашій команді та небайдужій черкаській родині. А зараз перед нами стоять нові виклики: важливо допомогти цим людям адаптуватися до умов життя в новій домівці, якою для них стали Черкаси», − зазначив міський голова.

Про це говорили під час інтеграційної платформи «Черкаси – твоє місто», яку організував Департамент соціальної політики Черкаської міської ради. До роботи платформи долучилися всі структурні підрозділи міської ради, колеги із Попасної (Луганська область), Таврійська (Херсонська область), Славянска (Донецька область), Маріуполя, релокований бізнес, експерти та переселенці.

Обговорення питань підтримки сімей велося у трьох модулях: «Релокація територіальних громад», «Релокація бізнесу» (до слова, понад п’ятдесят підприємців перемістили потужності й відновили власну справу вже в нашому місті) та «Шляхи інтеграції».

Виступаючи, міський голова розповів і про історію Черкас, адже він переконаний, що наше місто – найкраще на Землі.

«Розумію, що в багатьох людей, які вимушено переїхали з рідних міст через війну, проблеми не зникли. Ми відкриті й намагатимемося їх вирішувати.

Приємно було чути й відгуки керівників громад із Попасної, із Маріуполя, із Таврійська, яких вразила чуйність, доброта та підтримка жителів Черкас.

Зараз ми всі маємо об’єднуватися і тут, у тилу, робити все можливе й неможливе для того, аби повернути окуповані території, аби відстояти цілісність та незалежність нашої держави. Тільки в єдності наша сила.

Впевнений: Україна була, є і буде. У ній живуть люди, які люблять свою державу, справжні патріоти, які готові відстоювати кожен сантиметр рідної землі. Ми обов’язково переможемо!» − підкреслив Бондаренко.

 

Оперативно новини Черкащини та України у нашому телеграмі – Черкаські новини#Нова Доба

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x