На Шполянщині вітали почесних ювілярів

На Шполянщині вітали почесних ювілярів

28 травня відзначив свій 97-річний ювілей житель села Ярославки − Олександр Васильович Колотило. Цей поважний чоловік не просто довгожитель району і сільський житель. Це людина з великої літери.

Олександр Васильович ветеран Другої світової війни 1939-1945 років. Пройшов всі її лихоліття, один із не багатьох солдат, що побачив завершення наймасштабнішої війни ХХ сторіччя в Японії. Та ще й до того, брав участь у військовому Параді Перемоги, що відбувся 24 червня 1945 року.

За дорученням голови Шполянської райдержадміністрації, славетного воїна – солдата привітав та вручив вітальну адресу, квіти і подарунок сільський голова Віталій Фартушний. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

А вже 30 травня 97-й день народження завітав до поважного ветерана, учасника бойових дій Другої світової війни Івана Васильовича Погасія із Лебедина. У 1940 році цього славетного земляка призвали до лав радянської армії. Потрапив у військову частину, що в Ашгабаді (Туркменія). Там десять місяців ніс службу до початку в червні 1941 року війни. Потім був командирований до Ірану, де виконував військовий обов’язок в артилерійських військах. У 1943 році військова частина була переведена до України − далі бої за Харків. Так тяжкі дороги війни привели безстрашного солдата аж до Відня (Австрія). Там він отримав серйозне поранення, що призвело до втрати лівої руки. Тому перемогу радянських військ над Німеччиною довелося зустріти у австрійському госпіталі.

Іван Васильович Погасій та Олександр Васильович Колотило − люди, які заслужили до себе неабияку повагу та всебічну пошану не лише через свій солідний вік. Адже саме на плечах таких наших земляків лежала відповідальність за майбутнє нашої держави, саме такі як вони солдати, зуміли героїчно захистити нашу Батьківщину, розгромивши нацизм. Ці вчинки живуть і завжди житимуть в пам\’яті нащадків, в пам’яті всіх майбутніх поколінь нашого народу.

Із подарунками та квітами завітали представники районної влади 30 травня 2017 року і в Журавку. Саме цього дня жителька одного з мальовничих куточків Шполянщини − Софія Антонівна Коновал в колі найрідніших, зустріла свій 90 – річний ювілей.

Ювілярка родом із Яблунівки, що на Лисянщині. На своєму віку бачила ця тендітна, добра жінка бачила страшні будні Другої світової війни, пережила голодні повоєнні роки.

Із 12 років працювала в колгоспі. Разом із чоловіком виховала трьох прекрасних дітей, дочекалась онуків та правнуків. Так долею склалось, що сьогодні Софія Антонівна проживає з донькою та зятем. Відрадно, що на схилі літ ювілярка оточена любов’ю і турботою найдорожчих. Про неї дбають, піклуються. Таким чином дякують мамі за подароване життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x