У Києві прийняли рішення по «Черкасиобленерго»

У Києві прийняли рішення по «Черкасиобленерго»

Під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) було розглянуто питання «Черкасиобленерго». Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, котрий узяв у ньому участь разом із заступником голови облради Вадимом Гайовичем та депутатами від фракцій облради, розповів про результати напружених перемовин. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– П’ятий місяць працівники ПАТ «Черкасиобленерго» не отримують зарплату. Колектив оголосив страйк. А це – щоденна загроза для енергопостачання області. Попередній менеджмент компанії під слідством – звинувачення в розкраданні коштів, – розповідає Юрій Ткаченко. – «Черкасиобленерго» завинило ДП «Енергоринок» понад 600 млн грн. Через це держрегулятор встановив для «Черкасиобленерго» нульовий алгоритм розрахунку, за яким на користь «Енергоринку» йдуть усі кошти, зібрані енергокомпанією. Найбільший боржник самого «Черкасиобленерго» – ПАТ «Азот», що зараз не працює.

ЩО ВЖЕ ЗРОБИЛИ. Зменшили екоброню для «Азоту» (тобто мінімальний рівень споживання електроенергії, що забезпечує передумови для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій). Такою була вимога НКРЕКП для перегляду алгоритму розрахунку. Підготовлені проекти угод про реструктуризацію боргу «Азоту».

ЩО ВИРІШЕНО НА ЗАСІДАННІ НКРЕКП. Із найголовнішого. Кошти, сплачені «Азотом», надходитимуть на поточний рахунок «Черкасиобленерго», а далі на виплату зарплати енергетикам.

Цей механізм запрацює, якщо запрацює сам «Азот». Найближчим часом матиму зустріч із його керівництвом. Оптимізму додає той факт, що Уряд відновив антидемпінгові мита на російські добрива. Це має посприяти запуску заводу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x