Студентка УДПУ стала учасником першої в історії нашої держави програми «Навчай для України»

Студентка УДПУ стала учасником першої в історії нашої держави програми «Навчай для України»

Студентка 4 курсу факультету української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Дар’я Крайнова успішно пройшла останній відбірковий етап національного проекту «Навчай для України». Вона стала однією з 40 учасників, обраних з-понад трьохсот кандидатів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УДПУ.

За словами Дар’ї, відбір учасників проходив у три етапи. Перший –анкета, що комплексно розкриває кандидата як особистість, висвітлює наукові та громадські досягнення, визначає рівень мотивації. Другий –особисте скайп-інтерв\’ю, яке тривало майже годину. Третій, найбільш довготривалий та цікавий етап – Центр оцінювання. Зранку учасники відбору познайомились, навіть колективно провели гру, а далі –письмовий тест на визначення рівня володінням фаховим предметом (уманчанка обрала англійську мову).Потім було проведення міні-уроку з цієї дисципліни, після – групова робота у формі вирішення ряду педагогічних задач і особиста співбесіда.

Розповідаючи про відбірковий етап, студентка УДПУ зазначила:«Мене одразу попередили, що буде нелегко! Але труднощі — не те, що могло б мене зупинити». Найприємнішим моментом тривалого і компетентного відбору, ділиться Дар’я, було знайомство із професіоналами своєї справи з різних куточків України.

Зазначимо, що програма «Навчай для України» має на меті залучити найкращих випускників та молодих спеціалістів до викладання в школах та розвивати їхній лідерський потенціал для розширення освітніх можливостей в житті дітей сьогодні та здійснення системних змін в країні завтра. Цьогоріч Україна стала 41-ою країною у світі і 17-оюв Європі, що приєдналася до TeachForAll. Планується, що випускники програми сформують спільноту, яка стане рушійною силою системних змін як в освіті, так і в інших сферах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x