На Черкащині виявили факт розорювання земель природно-заповідного фонду

На Черкащині виявили факт розорювання земель природно-заповідного фонду

Державна екологічна інспекція у Черкаській області під час планової перевірки виявила факт розорювання частини території Рогівського гідрологічного заказника місцевого значення в Маньківському районі Черкаської області, що є порушенням статті 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Межі Заказника в натуру не встановлені, тому провести розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, на даний час не можливо.

Держекоінспекція направила лист до Прокуратури Черкаської області для вжиття заходів прокурорського реагування, з метою встановлення площі, яка використовується не за цільовим призначенням.

Довідково: Рогівський заказник — гідрологічний заказник місцевого значення. Об\’єкт розташований на території Маньківського району Черкаської області, село Роги. Площа Заказника становить — 26,1 га, статус отриманий рішенням Черкаської обласної ради від 17.02.2003 р. №14-6.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x