Держвиконавець на Черкащині допоміг боржникам уникнути сплати боргу на суму понад 20 тис. грн.

Держвиконавець на Черкащині допоміг боржникам уникнути сплати боргу на суму понад 20 тис. грн.

Посадовці державної виконавчої служби, за інформацією Дніпровської екологічної прокуратури, виявились справжніми злочинцями.

Так, Черкаським міжрайонним екологічним прокурором встановлено, що у грудні 2013 року державний виконавець одного з районних управлінь юстиції Черкаської області, під час здійснення виконавчих проваджень про стягнення з трьох фізичних осіб збитків на користь сільських рад району на загальну суму понад 20 тис. грн., зловживаючи службовим становищем, склав завідомо неправдиві офіційні документи – акти про відсутність у боржників майна для погашення боргу, не проводячи таких перевірок за місцем їх проживання.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

В подальшому на підставі цих документів державним виконавцем були складені та видані постанови про повернення виконавчих документів без виконання.

За результатами перевірки Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою 07.03.2014 в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України, та розпочато досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x