Владика Даниїл піднявся до неба

Владика Даниїл піднявся до неба

У Ярдвілі‚ Ню-Джерзі‚ 30 травня Архієпископ Української Православної Церкви США Даниїл разом за настоятелем Української православної церкви св. Юрія о. Петром Левком і оператором крану Френсісом Гуттою піднялися над храмом і освятили оновлені та позолочені купол і хрест церкви. На висоті Владика торкнувся хреста‚ який вже понад 40 років вінчає храм. Саме під час освячення сталася короткочасна бурхлива злива‚ але вона не порушила церемонії.
Владика Даниїл піднявся до неба
В архієрейській Службі Божій брали участь оо. Петро Левко, Володимир Музичка, Тарас Науменко, Тарас Чубенко, Василь Пасакас, диякон Джеймс Кейрнс, іподиякони Ричард Єндрис, Володимир Яворський, Михайло Бокало, Микола Залипяк, семінаристи Тадей Сурак, Григорій Матвіїв, Ігор Процак.
Владика Даниїл піднявся до неба
Владика Даниїл піднявся до неба
Владика Даниїл піднявся до неба
Владика Даниїл тепло вітав декана Української Католицької Церкви в Нью-Джерзі о. Тараса Лончину. Він також вручив грамоту подяки меценатові Романові Маленці за активну участь у житті Церкви. У своєму слові Владика Даниїл розповів про сиволічне значення церковних куполів‚ при якому один купол символізує небо‚ три куполи – Святу Трійцю‚ а 33 куполи – роки земного життя Ісуса Христа. Золото куполів є символом вічности. Владика закликав жити у послуху до Господа нашого Ісуса Христа‚ берегти духовне і матеріяльне надбання попередніх поколінь закордонних українців.
Владика Даниїл піднявся до неба
У церковній залі відбувся святковий обід, який приготували сестриці і братчики під керівництвом голови сестрицтва Ольги Зелезнок-Ільченко. Голова парафіяльної управи Григорій Шандер з участю парафіян вітав Владику Даниїла короваєм, а О. Зелезнок-Ільченко – квітами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x