Геннадій Бобов надав допомогу ФАПам Корсунщини

Геннадій Бобов надав допомогу ФАПам Корсунщини

На території Сидорівської сільської ради, що ввійшла до складу Стеблівської ОТГ, розміщені села Сидорівка, Скрипчинці, Гута-Стеблівська. Це одна з найвіддаленіших від Корсуня-Шевченківського сільська рада, яка, до всього, знаходиться після аварії на ЧАЕС у 4 зоні радіологічного контролю. Жителі цих сіл знаходяться далеко від міських переваг, благ цивілізації і таких, вкрай необхідних кожному, послуг лікарні, аптеки. Місцевих жителів обслуговують 2 сільські ФАПи: у селах Сидорівка та Скрипчинці.

У Скрипчинцях проживає 172 особи, із них 31 дитина віком до 17 років та 2 дитини до 1 року. Населення села Сидорівка налічує 658 осіб, із них 136 дітей віком до 17 років. Прибуває і поповнення малюків до одного року – 4 немовлят знаходяться на обліку в місцевому фельдшерсько-­акушерському пункті.
В обох селах проживає 249 пенсіонерів. Тож роль медичного працівника, та й самого сільського медичного закладу, оцінити не важко. Адже ця категорія населення – це ті, хто потребує особливої уваги й постійного нагляду, контролю за станом їхнього здоров’я. Через низький рівень доходів селяни не можуть звертатися по меддопомогу в дороговартісні приватні клініки та навіть в обласну чи районну лікарні.

Не маючи можливості відвідати дільничну чи районну лікарні, зі своїми хворобами і проблемами люди приходять до ФАПу, щоб виміряти тиск, зміряти температуру, отримати укол, а то і професійну рекомендацію, пораду щодо лікування тої чи іншої хвороби. У Скрипчинцях прийом проводить акушерка Тетяна Олександрівна Цебрій, яка не лише надає допомогу своїм відвідувачам, а і здійснює медичний нагляд за інвалідами, сільськими дітьми, малюками. Упродовж усього робочого дня в закладі чергує санітарка Валентина Олексіївна Криворот.

Проте вже не нове приміщення ФАПу потребувало заміни вікон, які з часом стали непридатними. Зважаючи на сьогоднішні скрутні часи, і, на жаль, недостатнє фінансування фельдшерсько-акушерського пункту, про їхню заміну не могло йти і мови. Тому, знаючи про добрі справи та чуйне серце свого народного обранця, жителі села звернулися з проханням про допомогу до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Відповідь депутата не змусила довго чекати – незабаром до приміщення ФАПу приїхали майстри, зробили необхідні заміри, розрахунки, і нині будівля вже дивиться у світ новими євровікнами. Тож буде тепер у закладі в негоду, завдяки втручанню народного обранця, тепло й затишно.

У Сидорівському ФАПі також працюють справжні професіонали, знавці своєї справи: Валентина Миколаївна Дуплій, яка вже пропрацювала на посаді медичної сестри понад 40 років, акушерка Тетяна Олександрівна Цебрій та санітарка Наталія Петрівна Дуплій. Вони і є першими рятівниками, порадниками для місцевих жителів, постійно проводять щеплення дітям, фізіотерапевтичні заходи та процедури, вимірювання тиску, складу крові. Щотижня тут же здійснює при­йом лікар загальної практики сімейної медицини Іван Петрович Ковальський. Також проводять прийом хворих щомісяця фахівці Стеблівської дільничної амбулаторії: лікар-терапевт, гінеколог і лаборант.

Для більш ефективної роботи й точнішого проведення аналізів медичний заклад потребував якісного і такого вкрай необхідного глюкометра. Із цим проханням працівники ФАПу звернулися до свого народного депутата Геннадія Бобова, який із розумінням поставився до проблеми. Незабаром помічники депутата привезли в обидва ФАПи сучасні апарати-аналізатори, що дасть змогу вчасно діагностувати підвищений вміст цукру у крові й попередити захворювання на діабет. Тож тепер, завдяки подарунку Геннадія Борисовича, працівники фельдшерсько-акушерських пунктів зможуть точно і якісно надавати необхідну медичну допомогу своїм односельцям.

«Україна не може існувати без села. А щоб жило село, повинна розвиватися його інфраструктура, а особливо – сільські медичні заклади, які нині тримаються лише завдяки ентузіазму його працівників та доброчинності небайдужих до долі села людей, таких як народний депутат, наш земляк Геннадій Борисович Бобов. Ми щиро вдячні йому за таке піклування про здоров’я і добробут сільських жителів. Варто зазначити, що це не перша допомога Геннадія Борисовича сільській медицині. Він постійно дбає про матеріально-технічне забезпечення медзакладів. Тож хвала і шана людині, яка турбується про всіх, хто потребує уваги й допомоги. Нехай не зміліє ріка щедрої Вашої душі, нехай все добро повернеться до Вас сторицею, хай вистачає сили і снаги в роботі на благо рідного краю, нашої України», – говорить в. о. старости сіл Сидорівка, Скрипчинці, Гута-Стеблівська виконавчого комітету Стеблівської селищної ради Лідія Миколаївна Бойко.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x