Зберіть найнеобхідніше і рухайтесь до західних кордонів, радить Самоборона Черкас

Зберіть найнеобхідніше і рухайтесь до західних кордонів, радить Самоборона Черкас

Самооборона Черкаси на своїй сторінці у ФБ дає поради, що робити у разі збройного конфлікту.
«Оскільки служби цивільного захисту мовчать, має сказати громадськість.

Не викликає сумніву, що у випадку початку збройного протистояння, застосування сили з боку окупантів, неодмінно постраждає мирне населення.
«Спасєніє утопающіх…» – далі ви знаєте.

Відтак, у разі розгортання бойових дій:

1. Всім чоловікам 18-60 років прибути до військкоматів. У випадку відсутності можливості (з різних причин), діяти згідно наказів служби цивільної оборони. У випадку бездіяльності або відсутності органів влади, хаосу – діяти відповідно Законів України і законів елементарної логіки.

2. Жінкам, дітям, людям поважного віку за необхідності евакуації діяти згідно наказів та розпоряджень служби цивільної оборони. У випадку відсутності організації з боку влади, діяти самостійно, організовано, без паніки. Необхідно бути готовим до евакуації ВЖЕ: зібрати особисті документи, медичні картки, гроші, а також ліки та засоби гігієни. Швидше за все, Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Молдова відкриють кордони для біженців. Отже, рухатися необхідно в напрямку західного кордону.

3. Усім хто має пасажирський транспорт негайно самоорганізуватися. Частину транспорту задіяти з метою евакуації лікарень, інтернатів, людей з обмеженими можливостями. Інших направити для масової евакуації біженців у напрямку західного кордону. Зазвичай люди рухаються вздовж автошляхів.

4. Одразу домовтеся зі своїми рідними, як, де і коли ви плануєте встановити з ними зв\’язок (зустріч), оскільки 100-відсотково інтернету і мобільного не буде. Зв\’язок – це перше, на що буде спрямовано удар агресора.

Ми маємо усвідомити, що бойові дії можуть розпочатися будь-якої миті. Чуркін (посол РФ) в ООН заявив, що усі політичні стосунки з Україною Росія розриває.

Пишу це не для підняття паніки, просто всі ми знаємо рівень кваліфікації наших чиновників. Цивільний захист мовчить, отже діємо самостійно».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x