На Смілянщині провели обласне фольклорне свято

На Смілянщині провели обласне фольклорне свято

6 червня у с. Березняки, що на Смілянщині, відбулося яскраве, заквітчане у свіжу зелень літа, обласне фольклорне свято «Ой, Трійце, зелен свято», на яке зібралися аматорські фольклорні колективи із Сміли, Черкас, Черкаського, Драбівського, Чорнобаївського, Смілянського районів та Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Смілянської РДА.

У рамках свята була організована велика виставка виробів майстрів-аматорів Смілянщини.

Розпочався захід урочистою ходою аматорських фольклорних колективів. Гостей свята радо вітали голова Смілянської районної державної адміністрації Олександр Беззубий, голова Смілянської районної ради Володимир Грошев, голова Березняківської сільської ради Надія Гончаренко, помічник-консультант Народного депутата України Лідія Зайва та директор Комунальної установи «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Черкаської облради Таміла Іванова.

В своїй промові очільник району зазначив, що місце і час проведення цього заходу вибране не випадково, адже Смілянщина багата своїми обрядами та звичаями, неповторністю української старовинної пісні. Сьогоднішнє свято відбувається світлої днини, коли разом із зеленими композиціями в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. А Свято Трійці надихає усіх нас на добрі справи, наповнює серця любов\’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок та благополуччя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x