У Черкасах стався витік аміаку, постраждав чоловік

У Черкасах стався витік аміаку, постраждав чоловік

Подія сталася 7 червня близько 08:22 на території одного із приватних підприємств розташованого на вулиці Сурікова. Під час технологічного скидання надлишкового тиску парів аміаку з автомобільної автоцистерни «DAF» до стаціонарної, у навколишнє середовище стався викид парів хімічнонебезпечної речовини. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Внаслідок події по медичну допомогу звернувся 50-річний працівник сусідньої організації.

Після отримання повідомлення щодо виникнення надзвичайної події на місце виклику оперативно прибули рятувальники з 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та хіміко-радіологічна лабораторія аварійно рятувального загону спеціального призначення.

Установивши за допомогою спеціальних стволів водяну завісу, створили умови для роботи фахівців радіаційого, хімічного та біологічного захисту. Вдягнувши спеціальні хімічностійкі захисні костюми, вони дісталися технологічної арматури та перекрили запірний вентиль, ліквідувавши витік.

По завершенню робіт фахівці ДСНС за допомогою спеціального обладнання здійснили контрольні заміри наявності парів аміаку в повітрі. За даними апаратури, граничний рівень аміаку у повітрі не перевищує допустимі норми.

Чоловіка, який поскаржився на погане самопочуття, каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до третьої міської лікарні міста Черкаси. Стан потерпілого за даними лікарів середньої тяжкості.

На місце події працювали 3 одиниці техніки та 11 чоловік особового складу Управління ДСНС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x