Навіщо 3G

Навіщо 3G

Нещодавно довелося стати свідком досить цікавої сцени. В аптеці подружжя пенсіонерів побилися об заклад із провізором, що знайдуть ліки, але дешевше ніж у них. Без поспіху старенькі дістали свої смартфони й почали роздивлятися цінові пропозиції. Через кілька хвилин пара показала фармацевту, що є нижчі ціни на потрібний їм препарат. То ж продавець за поразку віддав пенсіонерам валідол, що програв. А задоволене подружжя вирушило на пошуки аптеки. До того ж, завчасно з’ясувавши маршрут на карті. Усе це здивувало всіх присутніх у аптеці.

Ще рік тому здавалося, що мобільний інтернет – це лише для молоді, яка не уявляє свого життя без цілодобового доступу до соціальних мереж, прослуховування музики онлайн та пошуків відповідей в мережі. Та ще для бізнесу, якому важливо постійно бути в курсі всього, що відбувається на ринку: від новин та цінових коливань до наявних пропозицій. А тепер виявилося, що завдяки якісному та доступному 3G, аудиторія фанатів мобільного інтернету зростає так само швидко, як і покриття у лідера телеком-послуг – компанії «Київстар». Особливо серед тих, для кого смартфон перетворився на компактний та зручний замінник стаціонарного комп’ютера.
Школярі та студенти відтепер не лише розважаються, а й готуються до вступних іспитів та сесій, розширюють свій кругозір.

Іван, випускник сільської школи, розповідає, якби не 3G, то навряд чи успішно здав би ЗНО. А так хлопець знайшов підготовчі онлайн-курси – і отримав досить високі бали для вільного вибору вишу.
«Моя мета – досконале знання іноземної мови. Записалася на інтернет-курси. Плюс лекції на YouTube з моїх улюблених тем. Завдяки 3G я відчуваю себе абсолютно вільною», − розповідає про переваги 3G-зв’язку студентка Світлана.
Значно збільшилася популярність мобільного інтернету серед підприємців. Сьогодні 3G є незамінним не лише для великого бізнесу та трейдерів, а й для малих та середніх підприємців.

«Частину бізнесу переніс до інтернету. Шукаю замовників, продаю продукцію, знаходжу комплектуючі та деталі для особливих випадків. Знаю, де й коли відбуваються ярмарки», − ділиться Петро Миколайович, приватний підприємець, й додає, що інтернет допомагає знайти нових клієнтів та розширити ринки збуту.
Олександр Вікторович працює вдома, йому 3G дає можливість знайти будь-яку інструкцію, крім того, можна подивитися відео.
«Всі говорять, що в мене золоті руки, але техніка стає дедалі різноманітнішою. Та я і сам полюбляю покопирсатися з тим, що складніше», − розповідає чоловік.
Не відстають від бізнесу працівники сфери освіти та охорони здоров’я. Те, що здавалося віддаленим майбутнім, стає реальним уже зараз.

От, наприклад, фельдшер Ганна Василівна зазначає, що з сільської місцевості інколи важко доправити хворого до міста на консультацію. Але завдяки Інтернету це відтепер можна зробити дистанційно.
Віра Сергіївна, вчитель: «Для мене мобільний інтернет є просто незамінним. Шукаю інформацію, підвищую кваліфікацію. Якщо потрібно, можу переговорити з батьками. У мене є учні й із сусідніх населених пунктів, то, коли вони хворіють, можу в режимі онлайн пояснити якусь тему, − розповідає вчителька Віра Сергіївна.
Ось і виходить, що 3G дедалі більше стає невід’ємною частиною нашого життя. Він робить його багатшим на спілкування, комфортнішим, дає можливість збирати інформацію, не виходячи з дому. Тому не варто втрачати нові можливості. Тим більше, якщо вони усього на відстані одного кліку на мобільному телефоні.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x