Грози й похолодання прогнозують на Черкащині

Грози й похолодання прогнозують на Черкащині

Учора на Черкащині спостерігалася тотальна спека. Середня добова температура повітря становила 23−25°, що перевищує кліматичну норму на 5−7° і більш характерна для другої половини липня – початку серпня. Денні максимуми температури повітря досягали 30−32,5°, найвища температура спостерігалась у Смілі +32,6°. Абсолютний максимум температури повітря у червні на Черкащині зафіксований у 1918 р. у Золотоноші +37,7°. А за повоєнний період метеоспостережень найвища температура повітря у червні відмічалась у 2012 р. в Умані +36,2°. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Зараз на зміну жаркому південному антициклону на Черкащину переміщується прохолодний циклон із заходу. Тому вночі та в перший половині дня 9 червня скрізь по області очікуються грозові дощі різної інтенсивності та шквалисте посилення вітру 15−20 м/с. При цьому, похолодає на 3−5º. Нічна температура передбачається в межах 13−+18º, денна 22−+27º.

Дощі, які очікуються, повинні покращити зволоження верхнього шару ґрунту та знизити рівень пожежної небезпеки в екосистемах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x