Для звірки суми податку на нерухоме майно фізичні особи можуть звернутись до фіскального органу за місцем податкової адреси власника такої нерухомості

Обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з об\’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється фіскальним органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.
Таке обчислення здійснюється виходячи із загальної площі кожного з об\’єктів нерухомості та відповідної ставки податку.
До 1 липня 2017 року фізичні особи, які є платниками податку на нерухоме майно, отримають податкове повідомлення-рішення про сплату податку.

Тобто, якщо фізична особа є власником нерухомого майна, загальна площа якої перевищую пільгову, то необхідно отримати податкове повідомлення-рішення про сплату податку.
Таке податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) фізичній особі фіскальним органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) роком, тобто до 1 липня 2017 року.

Фізичні особи мають право звернутися з письмовою заявою до фіскального органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:
– об\’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток;
– розміру загальної площі об\’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості;
– права на користування пільгою із сплати податку;
– розміру ставки податку;
– нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними фіскальних органів та даними, підтвердженими фізичною особою на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, проводиться перерахунок суми податку і фіскальний орган надсилає (вручає) нове податкове повідомлення-рішення.
Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).
Податок сплачується за місцем розташування об\’єкта нерухомості протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначено ст. 266 Податкового кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x