Секрети смачних салатів

Секрети смачних салатів

Здавалося б, що може бути простіше за приготування салату: поріж усі компоненти, залий майонезом чи олією, перемішай – і матимеш смачне доповнення до звичних страв. Насправді ж не все так просто, як здається на перший погляд. Неправильно приготований салат навіть із звичайної городньої зелені може бути не лише несмачним, а й навіть шкідливим для організму і призвести до отруєння, особливо під час літньої спеки. Тож, кожній господині не завадить мати певні знання й уміння в приготування таких страв.

У приготуванні салатів можна використовувати майже всі продукти у різних поєднаннях, але вони мають добре смакувати разом. Для початку необхідно ретельно підготувати всі необхідні компоненти. Потрібно вибирати тільки якісні та свіжі овочі. Перед приготуванням промийте їх ретельно: коренеплоди – за допомогою щітки, салат, шпинат і щавель – у глибокому і широкому посуді. Міняйте воду кілька разів, виймаючи при цьому овочі та зелень з посудини. Якщо овочі для салату відварюються, то необхідно їх залити киплячою водою, потім закрити кришкою і варити на повільному вогні. Варити необхідно відразу в шкірці, а вже потім чистити. А ще краще овочі запекти або зварити на пару. Це допоможе зберегти значно більше мікроелементів, і салат вийде не лише смачнішим, а й кориснішим.

Компоненти, які піддавали термічній обробці, перед приготуванням охолодіть. В іншому випадку салат швидко зіпсується і буде несмачним. Якщо відварені овочі відразу ж після варіння помістити в холодну воду і почати очищати через 5-8 хвилин, то шкірка буде віддалятися набагато легше. Зелений горошок не слід варити у солоній воді, тоді він довго залишатиметься твердим.

Також пам’ятайте, що одне з ключових правил приготування салату – це дотримання пропорцій. Необхідно поєднувати продукти таким чином, щоб одні компоненти не перебивали інші. Усі компоненти салату нарізайте невеликими скибочками, кубиками або соломкою. Редиску, помідори та огірки – краще нарізати кружечками. Якщо в салат входить сира цибуля, то наріжте її дуже дрібно, покладіть у друшляк, облийте кип’ятком і відразу ж холодною водою. Тоді цибуля стане смачнішою, а неприємний запах, котрого всі бояться, зникне. Сира капуста теж «любить», щоб її ошпарювали. Так вона стає м’якішою і втрачає гіркоту. Якщо ж ви хочете надати страві приємного але не дуже сильного часникового аромату, натріть саму салатницю часником.

Ледь не половина успіху будь-якого салату – це правильно підібраний майонез. Уважно читайте, що написано на упаковці. Якщо в його складі немає яйця або яєчного порошку, натуральних інгредієнтів, то від такого майонезу краще відмовитися. Намагайтеся не купувати низькокалорійний майонез – з ним салат буде майже позбавлений смаку. У кількості калорій, у порівнянні з висококалорійним майонезом, різниця не така велика, а ось в смакових якостях відмінність буде істотною. Найкраще ж приготувати власний соус. Для цього візьміть сметану, жовтки круто зварених яєць і невелику кількість гірчиці та перемішайте все разом. Олію в салат додавайте тільки тоді, як ви посолили, поперчили і присмакували оцтом всі овочі, оскільки спеції в олії не розчиняються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x