ТОП-10 масок для обличчя на основі полуниці

ТОП-10 масок для обличчя на основі полуниці

Полуниця не тільки корисна ягода для всього організму в цілому, а й ефективний засіб для шкіри обличчя. Виготовлені в домашніх умовах маски з полуниці здатні освіжити обличчя і омолодити шкіру. Головною перевагою полуниці є те, що вона підходить для будь-якого типу шкіри, навіть чутливої й схильної до прищів.

Ця ягода швидко прибирає сліди недосипання і перевтоми, освіжає шкіру обличчя. Крім того, полуниця – ефективний антисептик, який допомагає шкірі позбутися від пігментних плям, подразнень, запалень, розширених пор й інших неприємностей.

1. Для запаленої шкіри. 2 ст. л. свіжих розім’ятих ягід полуниці ретельно розітріть із 1 ст. л. сиру. Товстим шаром нанесіть отриману консистенцію на обличчя, потримайте 15–20 хвилин, змийте прохолодною водою.

2. Для сухої шкіри. 1 яєчний жовток розмішати з 1 ст. л. соку, віджатого з полуниці. Якщо шкіра схильна до лущення, можна додати 1 ч. л. оливкової або соняшникової олії. Нанесіть отриману суміш на обличчя на 15–20 хвилин, потім змийте теплою водою.

3. Для жирної шкіри. Збити в піну 1 яєчний білок, потім розмішати його з 1 ст. л. свіжої полуничної кашки і з ½ ст. л. пшеничного борошна. Нанесіть масу на шкіру обличчя, через 15 хвилин змийте прохолодною водою.

4. Для знезводненої шкіри. 1 ст. л. свіжих розім’ятих ягід полуниці змішатей з 1 яєчним жовтком, 1 ст. л. кефіру або йогурту й дрібкою пшеничного борошна. Накладіть на обличчя на 15–20 хвилин, потім умийтеся теплою водою.

5. Для втомленої шкіри. ½ ст. л. дріжджів розітріть із 2 ст. л. кефіру або теплого молока, додайте у суміш 1 ст. л. свіжої кашки з полуничних ягід. Ще раз усе розмішати й нанесіть на обличчя на 15 хвилин, змийте прохолодною водою.

6. Для нормальної шкіри. 1 ст. л. сметани з\’єднайте з такою ж кількістю кашки з ягід полуниці. Накладіть масу на обличчя, потримайте 15 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

7. Для жирної шкіри з розширеними порами. Розведіть 1 ч. л. білої глини полуничним соком, щоб утворилася кремоподібна маса. Нанесіть її на обличчя, через 7–10 хвилин умийтеся теплою водою.

8. Для старіючої шкіри. 2 ст. л. свіжої розім’ятої полуниці сполучити з 1 ч. л. зволожуючого крему для обличчя, яким ви зазвичай користуєтеся, і з 1 ч. л. меду. Нанесіть масу на обличчя, залиште на 10–15 хвилин, після чого умийтеся прохолодною водою.

9. Полунична маска проти прищів і вугрів. Протирайте обличчя свіжим полуничним соком вранці й увечері. За можливості тримайте його на обличчі 7–10 хвилин, потім змивайте прохолодною водою.

10. Відбілююча маска. Змішати 1 ст. л. розім’ятої полуниці з 1 ч. л. меду і 1 ч. л. лимонного соку. Нанести суміш на обличчя, лишити на 10 хвилин, потім змити прохолодною водою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x