Майже тисяча черкащан відзначили Олімпійський день символічним забігом

Майже тисяча черкащан відзначили Олімпійський день символічним забігом

У Черкасах відбулося родинне свято спорту – Олімпійський день. Відзначили його масштабним символічним олімпійським забігом. Перед початком руху провели активну руханку. Майже тисяча черкащан взяла участь у забігу вулицями міста на 1400 метрів. Про це «Нова Доба» дізналася від Відділення Національного Олімпійського комітету в Черкаській області.

Долучилися до заходу як спортсмени, які представляли свої спортивні школи, так і просто прихильники здорового способу життя. Пробігли Черкасами також голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, голова відділення НОК України в Черкаській області Андрій Більда, депутати міської ради, представники влади.

Майже тисяча черкащан відзначили Олімпійський день символічним забігом
Старт забігу дав Олімпійський чемпіон, володар єдиного олімпійського «золота» на Черкащині Андрій Хіміч.

«Вперше на такому заході виконую таку важливу місію. Дуже приємно, що зібралося стільки учасників, адже спорт – це здоров’я, яке потрібно берегти», – відзначив Андрій Хіміч.

Учасники забігу отримали спеціальні футболки із написом «Олімпійський день», наліпки з номером та сертифікати учасника Олімпійського дня. Частина учасників була у футболках із написом «Україна – це Європа», які символізували, що до безвізу із Європою лишився лише один день. Відзначили за участь і спортивні школи та навчальні заклади Черкащини.

Як відзначили учасники забігу, дистанція була зовсім нескладною, при цьому отримали масу позитивних емоцій та вражень від такого масового спортивного заходу.

«Олімпійський день вдався. Близько тисячі черкащан пробігли вулицями Черкас на знак підтримки здорового способу життя. Вдячний кожному учаснику, хто сьогодні вийшов на пробіжку. Упевнений, що для когось це було лише тренуванням, а для когось першим кроком до занять спортом», – говорить Андрій Більда.

Маленькі черкащани змагалися на невеликі дистанції. Вони виконували забіги на 30 та 60 метрів. У цій категорії визначали й переможців серед дівчаток і хлопчиків. Вони отримали грамоти та подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Відзначили за участь у забігу і спортивні школи та навчальні заклади Черкащини.

Захід відбувся за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської міської ради, відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, обласного центру «Спорт для всіх».

Олімпійський день традиційно присвячується заснуванню Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x