Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

Корпорація «Юрія-Фарм», зокрема, її виробництво у Черкасах, віднині є першим вітчизняним підприємством, що розпочало в Україні власне виробництво голок, призначених для ін’єкцій. До цього часу українські медики користувались виключно зарубіжними голками — до нас вони імпортувались переважно з Китаю. Також «Юрія – Фарм» починає випускати ще й безпечні голки, які взагалі є новацією для українському ринку. Головне — такі голки дозволяють уникнути ризику зараження пацієнтів та персоналу лікарень шляхом випадкового уколу.

Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

На часі
Практикуючі лікарі це підтверджують та дуже задоволенні появою такої вкрай важливої новації. А ще додають, що тепер матимуть можливість надавати оперативну допомогу хворим без довгих тестів крові на головні небезпечні інфекції. Принаймні, корпорація «Юрія-Фарм» планує проведення широкомасштабної кампанії з популяризації інформації про важливість безпечного використання голок. На сьогодні ця тема є дуже актуальною для України. Аби запобігти інфікуванню медичного персоналу при проведенні медичних маніпуляцій (при ін’єкціях чи каутеризації хворих, наприклад, на гепатит або ВІЛ (СНІД)), потрібно дотримуватись певних нехитрих правил при застосуванні спеціальних голок, які після використання елементарно можуть міцно застібатись на спеціальний фіксатор. Після цього використану голку вже неможливо витягти із утвореної захисної капсули, навіть, якщо докласти неабияких зусиль.
До речі, Всесвітня організація охорони здоров’я робить постійний акцент на тому, що нині є потреба убезпечити якомога більшу кількість медпрацівників та самих пацієнтів від можливості уколу використаною голкою. Адже вони можуть інфікуватись та ризикують заразитись такими небезпечними хворобами, як ВІЛ, гепатити та цілого ряду смертельно небезпечних хвороб. ВОЗ рекомендує до 2020 року повністю перейти на використання безпечних голок. Тож, виходить черкаські виробники — на часі.

— В процесі виробництва ми використовуємо лише новітні технології та працюємо на сучасному обладнанні Німеччини, Італії та Кореї, — розповідає начальник дільниці виробництва медичних виробів Ірина Шарамко. — Медичні вироби виготовляються з дотриманням високих стандартів чистоти. Також ми використовуємо пакувальні матеріали та сировину від європейських виробників. Вся продукція відповідає вимогам регламенту щодо медичних виробів. Наша корпорація у 2016 році посіла друге місце в країні серед виробників медичних виробів, як по кількісних характеристиках, так і по якісних. Наша мета — посісти перші позиції на цьому ринку. І ось одним із важливих кроків для досягнення такого успіху ми вважаємо випуск голки ін’єкційної та безпечної голки власного виробництва. Це дозволить і далі покращувати якість наших виробів, бути більш гнучкими на ринку, швидше реагувати на якісь побажання та вимоги нашого споживача та відповідно реагувати на його об’єктивні запити.
За словами пані Ірини, якість контролюється на кожному окремому виробничому процесі, бо саме Якість було поставлено у чільне місце всього виробничого процесу І це, на думку спеціалістів «Юрія-Фарм» є вхідним білетом на європейські ринки. Між іншим, шприци виробництва «Юрія-Фарм» у цей час проходять процедуру сертифікації згідно Директиви 93/42 ЄЕС, а це дасть змогу маркувати продукцію спеціальною позначкою СЕ. Завдяки модернізації виробництва, використанню сучасних технологій та обладнання, ефективній роботі системи якості та прогресивним методам управління було успішно проведено аудит Європейською аудиторською компанією TUVRheinland.

Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

— Наші голки виготовляються на високотехнологічному обладнанні, де повністю виключено з процесу людський фактор, — додає інженер-технолог лабораторії з розроблення та проектування медичних виробів Олена Павленко. — Під час виготовлення відбувається контроль якості кожної голки. Контролювати якість дозволяє спеціальний автоматизований інспекційний вузол. Він моментально відреагує та відбракує криві, забиті, або пошкоджені голки. Другий етап контролювання відбувається тоді, коли партії голок поступає до спеціальної лабораторії. Власне там відбувається тестування за вимогами міжнародних стандартів ІSO. Лабораторія оснащена унікальним дорого вартісним електронним обладнанням, яке було поставлено на виробництво за індивідуальним замовленням. На контрольно-вимірювальних приборах голки тестуються на вигинання, на заточування та на надійність з’єднання частин голок. Для виробництва ін’єкційних голок використовуються матеріали з підтвердженим сертифікатом якості. Ми працюємо лише з перевіреними виробниками, які дуже добре себе зарекомендували на міжнародних ринках та які відповідають високим вимогам міжнародних стандартів.
Черкаські голки європейського зразку вже запущені у виробництво. Ними вже комплектуються дво- та трьокомпонентні шприці. Наразі «Юрія-Фарм» готова виробляти медичну голку, як окремий медичний виріб зі своєю індивідуальною блістерною упаковкою.

Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

Трохи про «мат-часть»
Ін’єкційна голка власне складається з металевої частини, один бік якої загострений, та відповідно полімерної частини (канюлі), які з’єднані між собою. Полімерна частина приєднує голку до шприцу.
Ін’єкційні голки призначені для внутрішньовенних вливань, внутрішньо м’язових ін’єкцій. А також для забору крові.
Перевага голок виробництва «Юрія-Фарм» полягає у тому, що металева частина голки виготовлена із високоякісної, нержавіючої медичної сталі, має трьох грану лазерну протитравматичну заточку, яка дозволяє зменшити больові відчуття, коли проколюється шкіра. Особливо потрібною така голка буде у таких медичних сферах, як педіатрія, косметологія та стоматологія. Канюлі та захисний ковпачок для голки вироблені із полімерного матеріалу — поліпропілену.

Черкаські виробники медичної продукції першими в Україні почали випускати ін’єкційні та спеціальні, так звані, безпечні голки

— Форма канюлі дозволяє утримувати голку пальцями та запобігати її вислизанню, — демонструє Олена Павленко. — Також форма канюлі дозволяє герметично насадити голку на конус шприца. Зовні металева частина вкрита тонким шаром силікону. Таким чином під час медичних маніпуляцій голка плавно ковзає та не ріже і не пошкоджує тканини шкіри, а лише розсовує їх, що значно зменшує больові відчуття пацієнта. Металева частина з’єднана з полімерною частиною епоксидною смолою. Таким чином отримується надзвичайно надійне кріплення, яке дозволяє бути впевненими, що під час ін’єкції металева частина не зламається та не від’єднається від полімерної частини. До того ж, голки не є токсичними, і це підтверджують проведені досліди. Гарантія на використання таких голок — 5 років. Канюлі мають різнокольорову котировку, яка є універсальною та такою, що відповідає усім світовим стандартам. Виконана вона згідно міжнародних стандартів. Це полегшує роботу медика, який одразу може визначитися з необхідним діаметром голки та правильно провести необхідні маніпуляції. Наприклад, для дітей застосовуватимуться більш тонкі голки. Котирування за кольорами дозволить швидко знайти та відрізнити твід інших голки для підшкірних ін’єкцій, або внутрішньовенних.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x