У Черкасах презентували історію і говорили про сучасність

У Черкасах презентували історію і говорили про сучасність

Античні статуї не були білими, а бог Аполлон – не зовсім добрий і красивий? Ці та інші цікаві речі днями розповів черкасцям під час творчої зустрічі журналіст, письменник та історик Олексій Мустафін. Він привіз до міста презентацію циклу «Справжня історія» та книги «Влада майдану. Хто і навіщо винайшов демократію». Автор побував у Черкасах уперше, так само наше місто перше, окрім Києва, де відбулася подібна презентація.

Олексій Мустафін одного разу вирішив поцікавитися, а за якими підручниками вивчатиме історію України та світу його син. Перегортавши усю навчальну літературу, історик за фахом і журналіст за покликанням не знайшов там того, що хотів би, аби вивчив його син. Замість того знайшов порушення логіки викладу і безліч непотрібних дат. Так і зародилася ідея написати книгу про історію без зайвих дат та простою зрозумілою мовою.

– Я звик працювати за принципом: «Якщо бачиш, що щось не так, то візьми і зроби краще!». А оскільки я сам за фахом історик, то і вирішив написати підручник, який буде зрозумілий, доступний та логічний, – розповів Олексій Мустафін. – Розповідь у своїх книгах я побудував логічно до розвитку історичного процесу в цілому, а не за поділом розвитку цивілізацій. Також я прагнув розкрити історію України через призму історії світу, з огляду на її зв’язки із сусідами у різні періоди. Я хотів показати справді справжню історію: захопливу, правдиву, що спирається на факти та думки фахових істориків, багато досліджував, читав різну літературу.

Серію «Справжня історія» Олексій Мустафін почав видавати ще 2013 року, тоді у світ вийшла перша книга «Справжня історія Стародавнього світу». Нині ж друком вийшло четверте видання «Справжня історія пізнього Нового часу», а відвідувачам зустрічі автор натякнув, що вже є і п’ята частина циклу, яку вже встиг прочитати його найголовніший читач – син. До всього Олексій Мустафін анонсував вихід ще двох своїх видань, які зацікавлять новизною та історичним дослідженням: історія кави та історія прянощів.

Попри вихідний день, на зустріч зібралося понад 20 черкасців, які ні на хвилину не давали автору перепочити, ставили безліч запитань і щодо матеріальної бази, доказової, інтерпретації фактів, цікавилися також сучасною історією та журналістською роботою автора.

– Україна переживає те, що її сусіди пережили трохи раніше. Тому, вважаю, це запізнення і відбувається з таким болем та кров\’ю, – зауважив Олексій Мустафін.

Організували таку інтелектуальну творчу зустріч із письменником – ГО «Асоціація громадських ініціатив «Місто на «Че» та Книжковий супермаркет «Буквиця».

Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x