Кам`янські лісівники подбали про місця відпочинку в Холодному Яру

Кам`янські лісівники подбали про місця відпочинку в Холодному Яру

Одним з пріоритетних напрямків роботи Кам`янського лісгоспу є рекреаційна діяльність, створення зручностей у лісі для подорожуючих та туристів, облаштування та збереження історичних й природних пам’яток на території держлісфонду.

Враховуючи незмінну популярність та історичну цінність цього об’єкту, лісівники облаштували тут місце для відпочинку вже досить давно. У минулому ж році здійснили повну реконструкцію рекреаційного пункту.

Зважаючи на велику кількість відвідувачів, побудували велику альтанку круглої форми, яка одночасно може вмісти 150 осіб. Тож по праву цей рекреаційний пункт є найбільшим серед збудованих лісівниками Черкащини на території держлісфонду. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Обслуговування цього місця для лісового відпочинку є додатковою турботою працівників лісової охорони. Традиційно тут є все для комфортного та зручного перебування на природі – дерев’яні столи, лавки, відведені місця для сміття та розведення багаття, облаштовано під’їзди та встановлено інформаційно-роз`яснювальні аншлаги.

Доглядають кам`янські лісівники і за самим ставом – обкошують навколишню територію, розчищають у разі потреби, аби він не втратив своєї привабливості. А ще – щороку проводять його зариблення, тим самим допомагають підтримувати природний баланс гідрологічного об’єкту.

– Рекреаційний пункт, як і десятки інших, постійно підтримуємо у належному стані, відвідування їх безкоштовне, – розповідає директор ДП «Кам`янське лісове господарство» Віталій Верес. – Від подорожувальників же чекаємо дбайливого ставлення, тому просимо не смітити, не нівечити збудованих споруд, встановлених стендів, бути обачними з вогнем і тим самим спільно берегти довкілля та ліс.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x