На Канівщині провели туристично-спортивний зліт

На Канівщині провели туристично-спортивний зліт

На початку червня на березі дренажного каналу поблизу с. Ліпляве, відбувся міський відкритий туристсько-спортивний, військово-патріотичний зліт учнівської молоді. Зліт є результатом багаторічної роботи колективу Канівського міського центру туризму на чолі з директором Тетяною Дорошенко. Цього року кількість учасників сягнула 132 особи: 14 команд, із яких 8 по молодшій і 6 по старшій вікових групах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Під час зльоту учасники випробовували себе на витривалість, спритність в п’яти видах змагань на дистанціях: «Туристська смуга перешкод», «Спортивне орієнтування», «Водний туризм», «Військово-спортивна гра «Заграва», «Козацький гарт» та в конкурсах.

Військово-спортивна гра «Заграва» включала в себе етапи з подолання заболоченої місцевості за допомогою жердин, підлазу, купин, надання першої медичної допомоги потерпілому та транспортування його на ношах. Учасники пройшли етапи «путанка», «метелик», «козацька переправа», «метання гранати», «влучний стрілок», «спорядження магазину АК патронами», одягання протигазу на потерпілого та транспортування із зони ураження, стрибки зі скакалкою.

На Канівщині провели туристично-спортивний зліт У «Туристській смузі перешкод» змагання відбувалися на паралельних перилах, навісній переправі, спуску-підйомі та траверсі схилу, переправі по колоді з використанням спеціального туристського спорядження. На дистанції «Водний туризм» учасники зльоту змагалися на байдарках, долаючи навісні ворота як умовні перешкоди. На дистанції «Спортивне орієнтування» юні туристи підтвердили вміння користуватися топографічною картою, швидко і правильно знаходити задані контрольні пункти, продемонстрували знання з історії рідного краю. Змагання «Козацький гарт» включали в собі командні ігри з перетягування линви та волейбол.

Насиченою і цікавою була конкурсна програма зльоту, в яку ввійшли конкурси туристської художньої самодіяльності, кашоварів, представлення команд та на кращий туристський бівак.

Нововведенням в програмі зльоту став захід «Тато, мама, я – туристська сім’я». В змаганнях взяло участь 7 команд з числа сімей вихованців КМЦТ. В програму заходу ввійшли змагання «Водний туризм» та «Військово-спортивна гра «Заграва». Призерами змагань стали сім’ї: Приймак, Литвинови, Євтушенко.

За перемогу у різних видах змагань учасники зльоту нагороджені грамотами і медалями Канівського міського центру туризму та солодкими призами.

Треба віддати належне членам ГО «Канівський союз ВДВ» на чолі з Костянтином Анісімовим. Канівські десантники допомагали в облаштуванні наметових містечок, побутових зон, змагальних дистанцій та етапів, також брали безпосередню участь в змаганнях. Активними були й батьки вихованців, які підтримали своїх дітей та керівників команд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x