На Уманщині освітяни області обговорили відпочинок та оздоровлення дітей

На Уманщині освітяни області обговорили відпочинок та оздоровлення дітей

13 червня на базі навчальних закладів м. Уманm та Уманського району відбувся обласний семінар керівників органів управління освітою та завідувачів методичними кабінетами. Проблематикою зустрічі було обрано організацію відпочинку та оздоровлення дітей, утвердження здорового способу життя в учнівському середовищі. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Участь у відкритті семінару взяли голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, заступник міського голови міста Умань Жанна Лозінська, керівник апарату Уманської райдержадміністрації Наталія Сиротюк, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, ректор КЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Борис Бондар, начальник відділу освіти Уманської міської ради Оксана Мельник.

Відкриваючи семінар, Валерій Данилевський означив стан справ щодо організації та проведення літнього оздоровлення на Черкащині. Окремо зупинився на діяльності мовних таборів, оздоровленні обдарованих та категорійних дітей. Особливо закцентував увагу на необхідності посилення компоненту національно-патріотичного виховання у навчальних закладах.

Представники місцевої влади відзначили пріоритетність галузі освіти для суспільно-економічного розвитку як регіону, так і всієї держави. Принагідно запевнили у продовженні роботи щодо сприяння функціонуванню галузі.

Борис Бондар та Оксана Мельник доповіли про діяльність підпорядкованих органів управління освітою щодо забезпечення громадян України правом на здобуття якісної освіти.

Протягом роботи семінару його учасники мали нагоду побувати на урочистому відкритті районної пізнавально-інтелектуальної гри «Ігри патріотів» у с Городецьке.

Учасники семінару ознайомилися з організацією та формами роботи в оздоровчих таборах навчальних закладів Умані. Зокрема, у мовному таборі Уманської міської гімназії діти, відпочиваючи, вивчають англійську та німецьку мову. Роботу з іноземними волонтерами тут налагоджено ще в 1996 році. Прикметно, що 70% випускників у минулому році здавали ЗНО саме з англійської мови.
На Уманщині освітяни області обговорили відпочинок та оздоровлення дітей
У НВК № 24 «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеню» Уманської міської ради учасники семінару вивчали роботу «школи сприяння здоров’ю», що реалізує свої завдання через заняття з хортингу, які тут практикують вже четвертий рік. Результатом роботи в цьому напрямку є не тільки фізично розвинені діти, але і методичні напрацювання, якими педагоги охоче діляться на виставках педагогічних досягнень. Практичне використання означених методик було продемонстровано під час показових інтерактивних ігор і вправ. Особливо присутнім запам’ятався виступ шкільного соціально-психологічного театру, що покликаний допомогти дітям у вирішенні проблем соціального та психологічного характеру.

Також досвідом роботи щодо функціонування мовних таборів поділився колектив Родниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка. Освітяни переглянули фрагмент занять у таборі, де учні в невимушеній обстановці за допомогою розвивальних завдань вивчають іноземну мову.

В актовому залі навчального закладу було підведено підсумки роботи обласного семінару та окреслено завдання на майбутнє.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x