Перші у році земельні торги в Черкасах: 30 тисяч гривень виручки

Перші у році земельні торги в Черкасах: 30 тисяч гривень виручки

Понад тридцять тисяч гривень на рік отримуватиме міський бюджет від орендної плати за земельну ділянку площею 767 квадратних метрів по вул. Героїв Дніпра, 87. Такого результату вдалось досягнути у підсумку земельних торгів з продажу права оренди на зазначену територію, які відбулись нещодавно в приміщенні Черкаської міської ради.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міської ради.

Артур Савін , директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради, розповів, що процедура відкритих торгів на землю нескладна, а головне – абсолютно прозора. Кожен з учасників аукціону може на рівних умовах змагатись за право взяти в оренду земельну ділянку, оскільки під час торгів єдиним визначальним аргументом є ціна.

– З початку поточного року це перший земельний аукціон. Зауважу, що в процесі торгів його переможцю вдалось на 62 кроки підвищити розмір річної плати за користування земельною ділянкою від стартової ціни лота. Тож нині той сплачуватиме до бюджету міста щороку більше 30 тисяч гривень, що досить непогано для оренди земельної ділянки площею 767 квадратних метрів, – відзначив Артур Олександрович.

За його словами, істотним позитивом для міста від проведення земельних торгів на право оренди є те, що земельна ділянка продовжує лишатись й надалі у комунальній власності громади міста. Тоді як за її тимчасове користування бюджет Черкас отримує щороку додаткові кошти, які будуть направлені на його розвиток і розбудову.

Земельну ділянку по вул. Героїв Дніпра, 87 передано в оренду на 10 років.

Цільове призначення земельної ділянки – земля житлової та громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Артур Савін повідомив, що нині триває відповідна процедура щодо підготовки 70 лотів для продажу на земельних торгах.

КОРИСНО ЗНАТИ:

27 березня 2014 року Черкаською міською радою заплановано на торгах продати земельну ділянку площею 250,0 кв.м на розі вул. Благовісної та вул. Піонерської під тимчасову споруду торгівельного призначення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x