На Черкащині під час аукціону вартість оренди земельної ділянки зросла всемеро

На Черкащині під час аукціону вартість оренди земельної ділянки зросла всемеро

У травні цього року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області організувало через аукціони продаж прав оренди 11-ти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Ці ділянки розташовані в Жашківському (8), Маньківському (2) й Драбівському (1) районах. Загальна площа наділів становить майже 65 га. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

За користування цією землею до бюджетів сільських рад щорічно надходитиме близько 153 тис. грн, що на 91 тис. грн більше від стартової ціни – 62 тис. грн.

Під час торгів значно зросла вартість землі площею 15,77 га в адмінмежах Харківської сільської ради Маньківського району, де стартова ціна збільшилася з 8 % до 55,76 % від її нормативної грошової оцінки (НГО): із 7,9 тис. грн до 55 тис. грн.

У червні на Черкащині заплановано продати через аукціон права оренди 25-ти земельних ділянок загальною площею 316,45 га.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x