Як позбутися печії?

Як позбутися печії?

Відчуття печіння у верхній частині живота й дискомфорт вважаються найбільш яскравими симптомами печії. Cлід пам’ятати, що печія не є захворюванням, вона лише свідчить про хвороби й розлади шлунково-кишкового тракту.

Якщо печіння у верхній частині живота виникає регулярно, необхідно обов’язково відвідати лікаря і пройти необхідні дослідження, щоб дізнатися причину її виникнення. У тих випадках, коли печія з’являється рідко, можна спробувати позбутися від неї за допомогою лікарських препаратів із аптеки.
Лікарські препарати, що допомагають позбутися печії, називаються антоциди. Їхня дія триває, зазвичай, не більше години-двох. Тому такі препарати можна використовувати, якщо печія виникає вкрай рідко або в комплексі з іншим лікуванням, що призначив лікар.

Харчування при печії
Крім основного лікування, при печії обов’язково необхідно дотримуватися правильного харчування. Основні рекомендації такі:
Виключити солоне, смажене, маринади, гостре, алкоголь, куріння. У деяких випадках достатньо пари ковтків чистої води, щоб заглушити напад печії.
Не їсти надто гарячу їжу.
Не переїдати.
Після їжі можна приймати горизонтальне положення тільки через три години.
Свіжі соки розбавляти водою один до одного й не пити їх натщесерце.
Прийом їжі краще починати з салату.
Випивати не менше 1,5 літра води на добу.
Їсти не менше 6 разів на день, але невеликими порціями.
Уникати стресів, адже психоемоційний стан впливає на роботу ШКТ.

Народні засоби від печії
Як і ліки від печії, засоби народної медицини вважаються тимчасовими. Тому до того, як гастроентеролог визначить справжню причину виникнення печіння у верхній частині живота, можна скористатися одним із рецептів, щоб допомогти собі в домашніх умовах.
Насіння льону допомагає нейтралізувати кислотність шлунка. Щоб приготувати ліки від печії, необхідно три чайні ложки насіння льону, перемеленого в кавомолці, залити склянкою окропу й настоювати 10–12 годин. Отриманий настій пити перед та після прийому їжі по одному ковтку. Кисіль, що залишиться, випити перед сном. Такий відвар не тільки допомагає від печії, але корисний при атеросклерозі, адже містить велику кількість омега-3.
При печії рекомендовано регулярно пити домашній яблучний компот або кисіль.
Одну чайну ложку трави деревію залити однією склянкою окропу, настоювати не менше п’яти хвилин, після чого процідити й пити по півсклянки перед кожним прийомом їжі.
Сиру картоплю, очистити й дрібно порізати, після чого дуже повільно з’їсти.
Свіже листя подорожника залити склянкою окропу й настоювати півгодини. Пити настій по кілька ковтків цілий день. На наступний день необхідно зробити новий настій.
Корінь аїру, який можна придбати в аптеці, ретельно змолоти в кавомолці. При нападах печії приймати тричі на день на кінчику ножа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x