Літнє підживлення городніх рослин

Літнє підживлення городніх рослин

✓ Картоплю варто підживлювати в період бутонізації та на початку цвітіння. Вологу землю посипаємо попелом. Він суттєво прискорює утворення бульб. Через 10–15 днів після висадки розсади білокачанної капусти у відкритий ґрунт її можна підживити розведеним у воді коров’яком (1:10); підсипати сухого попелу чи полити настоєм попелу з додаванням одної ложки сечовини.
✓ Цвітну капусту підживлюємо через два тижні після висадки розсади. Потрібно розвести 1 ст. л. сечовини в 10 л води з додаванням півлітра коров’яку. Також цю рослину можна підживити калімагнезією або аміачною селітрою: по одній чайній ложці на 10 л води.
✓ Баклажани треба підживлювати раз на 10–12 днів. Під час цвітіння й утворення плодів підживлюємо рослину розведеним коров’яком (1:10), пташиним послідом (1:15) або мінеральним добривом у співвідношенні: 1 ст. л. на 10 л води.
✓ Сухий пташиний послід для підживлення огірків, баклажанів і перцю потрібно розвести водою у співвідношенні 1:20, для інших овочевих – 1:15.
✓ Коров’як для огірків, баклажанів, перцю, капусти розводьте водою 1:10, для інших овочів – 1:8.
✓ Кабачки полюбляють підживлення через два тижні після висадки (до цвітіння), або після появи сходів при посіві в грунт. На відро води беруть 1 л коров’яку, додавши 1 ст. л. мінерального добрива. Розхід такого добрива – 1 л розчину на одну рослину кабачка і по 5-6 літрів на 1 кв. м на грядку з патисонами.
✓ Якщо пір’я в цибулі формується слабо, то при висоті приблизно 8 см (через 3 – 4 тижні після появи перших сходів) цибулю поливаємо сечовиною (1 ч. л. на 10 л води), настоєм трави або коров’яком (1:10), або пташиним послідом (1:20) – по 1 скл. на відро води. Просто ллємо на листя.
✓ Настій з трави допомагає підживлювати рослини і позбавляти шкідників. Роблять його так: півбочки різаної трави (без зрілого насіння і коренів) заливаємо до верху водою й залишаємо бродити під кришкою 3-4 дні. Потім необхідно процідити, розвести водою (1:1) і можна підживлювати будь-які овочі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x