Ветеранський актив Чорнобаївщини зустрівся з представниками влади

Ветеранський актив Чорнобаївщини зустрівся з представниками влади

Днями в сесійній залі Чорнобаївської селищної ради заступник голови РДА Валентина Стилик, селищний голова Алла Мірошниченко, начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського об’єднаного УПФУ Черкаської області Наталія Грицай, начальник Управління з питань праці і соціального захисту населення Олександр Юрковський та голова районної ради ветеранів Віталій Момот зустрілись з головами ветеранських організацій району.

Зустріч пройшла у форматі круглого столу, де кожен із присутніх зміг отримати вичерпну відповідь на поставлене запитання.
Начальник УПССЗН Олександр Юрковський ознайомив ветеранський актив району зі змінами в законодавстві до порядку призначення та надання населенню субсидій. Особливу увагу приділив питанням нарахування субсидій пенсіонерам, субсидії на газ та тверде паливо. Олександр Юрійович розповів, як потрібно оформляти рахунок для соціальних виплат, та нагадав, що всі роз’яснення можна отримати в сільських радах та за телефоном Управління з питань праці і соціального захисту населення (2-25-47).

Під час зустрічі присутні були поінформовані про зміни в структурі органів Пенсійного фонду, про запровадження нових стандартів обслуговування громадян та подальших шляхів реформування пенсійної системи.
Начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян УПФУ Наталія Грицай надала детальні відповіді на запитання щодо перерахунку пенсії з 12 травня поточного року, роз’яснила про виплату пенсій працюючим пенсіонерам, з яких складових складається пенсія. Наталія Валеріївна підсумувала, що працівники Фонду в Чорнобаївському районі продовжують тісну співпрацю з ветеранськими організаціями району, які опікуються проблемами людей похилого віку, людей з особливими потребами, і повідомила телефонні номери начальника відділу (2-20-70), працівників, які здійснюють прийом громадян (2-30-60), призначення, перерахунок та виплату пенсії (2-31-50).
Заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик повідомила присутніх про День ветерана, який щомісяця проводять у селах району вона та голова РДА Сергій Джоболда, та підкреслила, що керівництво району намагається в межах своїх повноважень вирішувати проблеми жителів. Жвавого обговорення набуло питання забезпечення населених пунктів району транспортним сполученням та пільгового перевезення. Валентина Борисівна наголосила, що це питання знаходиться на контролі у влади, проте суттєвих важелів впливу на перевізників райдержадміністрація не має.

Ветеранський актив Чорнобаївщини зустрівся з представниками влади

У засіданні „круглого столу” взяла участь і селищний голова Алла Мірошниченко. Вона подякувала голові селищної ветеранської організації Віталію Момоту, який з цього року очолює і районну раду ветеранів, за тісну співпрацю. Адже кожен селищний захід не проходить без активної участі ветеранів райцентру і особливо хорового колективу „Житограй”. В свою чергу, як сказала Алла Олексіївна, селищна рада намагається підтримувати і ветеранів: долучається до проведення тематичних зустрічей, забезпечує заробітну плату голові організації, допомагає в поїздках хору на фестивалі і конкурси, за кошти із селищного бюджету зроблено ремонт репетиційного класу, придбано музичні народні інструменти, необхідну апаратуру тощо.
На завершення Віталій Момот подякував присутнім за інформативну зустріч та поділився радісною новиною, що 15 вересня цього року районна рада ветеранів святкує своє 30-річчя. Тож присутні поспілкувалися та визначились із планом дій на найближчі місяці. А за результатами зустрічі було намічено шляхи подальшої спільної роботи з метою максимального забезпечення достойного проведення 30-річчя Чорнобаївської районної ветеранської організації.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x