Протягом тижня в області прогнозують грози

Протягом тижня в області прогнозують грози

Нинішній тиждень матиме нестійку погоду. Так, на початку тижня, під впливом антициклону із північного-заходу, ще збережеться погода без опадів, із температурою повітря: вночі 11−16°, вдень 25−30°. 21 та 23 червня, із проходженням атмосферних фронтів північно-західного циклону, пройдуть короткочасні, грозові дощі та дещо похолодає: вночі 7−12º, вдень 20−25º. Така погода збережеться до кінця поточного тижня, повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За його словами, після тривалого дефіциту опадів на Черкащині в минулі вихідні спостерігалися дощі різної інтенсивності у супроводі гроз. Дощі були пов’язані з атмосферними фронтами, які переміщувалися з південного заходу через наш регіон. Усього 17–18 червня по області випало від 4 до 43 мм опадів, що відповідає 15−153 % декадної норми червня.

Віталій Постригань також додав, що така кількість дощів зумовила списання показника пожежної небезпеки в екосистемах області до малої (2 класу). В районі Сміли та Чигирина, де суттєвих дощів не було, пожежна небезпека залишилася без змін – середня (3 клас).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x