У медзакладах Черкас не вистачає онкологів, а лікарняні видаються з порушеннями, – прокуратура міста

У медзакладах Черкас не вистачає онкологів, а лікарняні видаються з порушеннями, – прокуратура міста

Прокуратура міста Черкаси провела перевірку з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони здоров’я лікувально-профілактичними закладами міста.

Серед виявлених у ряді закладів порушень – часткова укомплектованість штату онкологічних кабінетів, єдиний діючий мамограф, відсутність повного комплекту засобів індивідуального захисту персоналу кабінетів щеплень, неналежний контроль за зберіганням лікарських засобів.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі прокуратури міста.

У зв’язку з відсутністю в окремих поліклініках ліцензії Державного комітету з питань контролю за наркотиками, хворих, які потребують знеболення наркотичними засобами, доводиться направляти в інші лікувальні заклади. Допускалися також порушення у видачі документів, які засвідчують тимчасову непрацездатність.

Крім того, в одному з медичних закладів виявлено недотримання процедури укладення договорів оренди комунального майна, що перебуває на його балансі.

На усунення виявлених порушень прокуратурою міста Черкаси внесені подання на адресу Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, а також керівникам усіх поліклінік міста та КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x