Перший досвід роботи: Богдан Стеценко із Харкова успішно влаштувався в одній із шкіл Черкас

Перший досвід роботи: Богдан Стеценко із Харкова успішно влаштувався в одній із шкіл Черкас

Богдан разом із мамою та сестрою приїхав після повномасштабного вторгнення росії із Харкова до Черкас. Нині хлопець працює в одному із навчальних закладів міста. Розповідає, що це його перший досвід роботи.  Спочатку було складно, але досить цікаво. Богдан має технічну освіту. Минулого року закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки, за спеціальністю кібербезпека.

− Моє працевлаштування було неочікуваним, − розповідає Богдан. − Подзвонили з рекрутингового відділу Центру зайнятості та запропонували піти працювати до школи, на нову посаду. Я погодився, адже − це цікаво. Тим паче, що моя сестра – учениця харківської школи. На її прикладі я розумію, що учні й учителі у цей непростий час потребують такі технічні умови, що забезпечать належну якість освіти. Тому тут я займаюся обслуговуванням і налаштуванням комп’ютерної та офісної техніки. Це дуже хороший досвід для мене.

За словами хлопця, відразу в Черкасах було дуже складно влаштуватися. Зокрема, знайти житло, адже сюди приїхали багато внутрішньо переміщених осіб. Спочатку їх прихистив армійський друг батька, а згодом добрі люди надали житло, де сім’я платила лише за комунальні послуги протягом восьми місяців.

− Черкаси – миле місто. Не дуже шумне, затишне, − говорить Богдан. − Єдине, чого не вистачає, − інфраструктури для велосипедів, самокатів та подібного транспорту. Фактично, комфортно на них покататися можна лише набережною Дніпра.

Хлопець зізнається, що сумує за рідним містом, але зараз повертатися туди не має можливості.

− Із нашим житлом у Харкові є складнощі, адже жили ми у районі «Північна Салтівка». Зараз його звуть «район-привид». Там були дуже сильні обстріли. Сама квартира не сильно постраждала, але є основною проблемою є відсутність комунікацій: опалення, електрики, води… Тож перезимувати плануємо тут. А можливо – навіть залишимося, – каже Богдан.

Також хлопець займається волонтерською роботою. Він долучився до громадської організації «СІЧ». Там Богдан реалізує свої вміння: допомагає переселенцям та бійцям ЗСУ із обслуговуванням та ремонтом гаджетів. За активну участь у благодійній діяльності, допомогу Збройним Силам та ВПО Богдану вже вручили подяку.

 

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x