На Канівщині лісівники відреставрували пункт відпочинку «Пекарі»

На Канівщині лісівники відреставрували пункт відпочинку «Пекарі»

Працівники Канівського держлісгоспу задумали цієї весни спорудити рекреаційний пункт «Пекарі», тим самим опорядивши тутешні мальовничі місця. Як задумали, так і зробили. Відтепер сюди можна завітати та влаштувати пікнік і з сім’єю, і з компанією друзів, чи й просто наодинці. Для цього тут є всі можливості. Тішать око з любов’ю збудовані бесідки та колиба, де можуть розміститися відразу три різних компанії друзів. Для найменших відвідувачів чи й для романтичної бесіди двох закоханих є гойдалка. Спеціально обладнані місця для вогнища завбачливі лісівники-умільці облаштували камінням, аби убезпечити розповсюдження вогню до лісу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За кілька кроків від затишної колиби відпочивальники можуть усамітнитися та помріяти під мелодійне перешіптування струмка. Для тих, хто матиме бажання дістатися до місця відпочинку човном, обладнано дерев’яний приплав, де без жодних проблем можна пришвартуватися чи й просто посидіти, дивлячись на чудовий Дніпро.

Інформаційний стенд, що його встановлено в центральній частині рекреаційного комплексу, інструктує відвідувачів щодо правил поведінки в лісі і заодно є пропагандою співжиття із природою в злагоді та любов’ю до навколишнього світу.

Лісівники, які працювали над створенням цього рекреаційного пункту, кажуть, що найголовніше в їх житті – служити людям добром. Відтак, і ліс охороняють, бережуть та примножують із тим, аби і сучасникам, і прийдешнім поколінням він шумів своїми пишними шатами. А загалом, як підтверджує досвід, – всі справи, за які вони беруться, роблять залюбки, добротно, турботливо і на віки.

– Лише той, хто тяжко працює, може сповна оцінити бодай найкоротшу мить відпочинку, – говорить директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. – А відпочинок на природі, як на мене, є найкращим в усіх сенсах. Адже тут немає жорстких обмежень – чи то просто релаксація, чи спілкування з друзями, чи усамітнена насолода довколишнім середовищем. Єдине обмеження – бути не просто одноразовим гостем у цьому куточку на мальовничому березі Дніпра, а справжнім і дбайливим господарем, який прибере після себе сміття, загасить вогнище, не зобидить жодної пташини чи навіть рослини. Ми все це робимо з любов’ю до людей. Тож хочемо, аби й вони це розуміли, цінили і навзаєм з повагою ставилися до творців їхнього спокою і затишку на природі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x