Десять років зростання корсунської «Фієсти» та її керівника Жанни Лисенко

Десять років зростання корсунської «Фієсти» та  її керівника  Жанни Лисенко

Танцювальна пара Марії Алексанової та Євгенія Квітки давно стала улюбленицею корсунської публіки. Стрункий і мужній Женя, гнучка й пластична Маша заворожують красою і довершеністю рухів у кожному танці − чи то у ліричній композиції на сучасну українську мелодію, чи у стрімкому латиноамериканському або задерикуватому іспанському.

Заворожили вони не лише своїх земляків. Нещодавно пара повернулася з Чемпіонату України 2017 року із спортивно-бальних танців у званні віце-чемпіонів. Суворі судді оцінювали 2 програми з десяти танців, і в кожному Маша і Женя були неперевершені. У червні пара виборола також третє місце на міжнародному турнірі та чемпіонаті міста Києва. Ще раніше було багато інших перемог на всеукраїнських і міжнародних змаганнях та фестивалях. Обоє танцюристів мають звання кандидатів у майстри спорту, а Женя ще й вищу суддівську категорію.
Марія Алексанова і Євгеній Квітка − випускники Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу, які вже визначилися із своїм майбутнім: це тренерська робота у молодіжних танцювальних колективах. І звичайно ж, нова власна творча діяльність. Починали ж свій шлях на великий танцювальний паркет із звичайної сцени сільського будинку культури. Десять років тому в с. Квітки з’явилося відділення танцювального клубу «Фієста» районного центру дитячої і юнацької творчості. Із вісімдесяти школярів більше половини стали його учасниками. Спочатку «Фієста» вражала жителів села, а через пару років вийшла і на міжнародний рівень. Маша і Женя відразу вирізнялися серед інших здібних танцюристів особливою гармонійністю, відтак стали солістами, а відшліфований щоденними тренуваннями талант допоміг стати й одними з кращих в Україні.
Коли глядачі нагороджують бурхливими оплесками Машу і Женю, за кулісою сцени стримує хвилювання одна дуже важлива для них людина. Це керівник клубу «Фієста» і їхній тренер Жанна Лисенко. Усі десять років, відколи пара виступає разом, саме Жанна шліфує їхню майстерність, росте сама у професійному плані й ростить своїх вихованців.
Бог обдарував Жанну багатьма талантами. У дитинстві й юності вона під керівництвом тата-тренера займалась легкою атлетикою, мала чималі перспективи у спорті, але після травми вимушена була залишити його. Тато і спорт виховали у неї цілеспрямованість і наполегливість − і дівчина вирішила перетворити у справу свого життя інше захоплення танцями. Ідею підтримала мама, яка працює у РЦДЮТ, − так народилась «Фієста».

Десять років зростання корсунської «Фієсти» та  її керівника  Жанни Лисенко

Жанна виявилась не тільки здібною танцюристкою, а й природженим педагогом – діти тягнуться до неї, а вона вміє розуміти їх, запалити ідеєю, налаштувати на роботу, на боротьбу і перемогу.
− Я дуже люблю свій колектив, − зізнається Жанна. − Мені подобається спостерігати, як діти ростуть, як підвищується майстерність, як вони долають невдачі й радіють успіхам. Тільки з вересня 2016 по червень 2017 року ми брали участь у 20 феєричних масових виступах зі спортивного бального танцю на обласному, українському та міжнародному рівнях. Це такі престижні фестивалі й конкурси, як «Кубок Азгарду» «Весняна феєрія», «Кубок перлини», «Ритми Києва», «Каштани Києва», «Магія танцю», «Парад надій» та інші. За 2016 рік колективу присуджена районна дитяча мистецька премія «Покоління надій в галузі «Хореографічне мистецтво», а вихованці Квітчанського відділення Марія Бурковська і Євген Побрібняк та Олександра Павленко і Нікіта Якубовський стали лауреатами премії «Майбутнє Корсунщини». Успішно виступала «Фієста» і в популярному телепроекті «Україна має талант». Разом із районною дитячою організацією «Росичі» наш клуб влаштував благодійний танцювальний фестиваль «Візерунки на Росі», у якому взяли участь більше 100 дітей з 7 районів Черкащини. У цьому році ми поставили мюзикл «Весна у твоєму серці» − це перша спроба створити театралізоване дійство.
Кілька днів тому танцювальний клуб «Фієста» був представлений 10 парами на Міжнародному фестивалі спортивного бального танцю «International dance festival «Blak Sea Open Cup-2017» у м.Одесі. На участь у ньому подали понад 1 700 заявок, тому конкуренція була дуже сильною. Наші танцюристи продемонстрували й майстерність, і силу волі: завоювали 2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові нагороди. Дуже рада за всіх своїх вихованців.
Маша і Женя – моя особлива гордість. Радію за їхні перемоги й не перестаю повторювати обом: працюйте, працюйте і працюйте. Свої здібності слід «експлуатувати» на повну, а без праці успіх неможливий. Заняття спортивним бальним танцем у всіх дітей виховує дисципліну, силу волі, цілеспрямованість, здатність боротися – ці якості у житті дуже важливі.
Хочу особливо підкреслити, що колектив «Фієсти» своїми успіхами завдячує підтримці Петра Петровича Євича, генерального директора ТОВ «АгроРось». Він наш головний вболівальник, суворий критик і щедрий помічник. Він облаштував у Квітках тренувальний танцювальний зал, забезпечує пошиття костюмів та матеріальну підтримку поїздок на різні фестивалі й конкурси. Тому свої успіхи присвячуємо насамперед Петру Петровичу.

Взимку танцювальному клубу «Фієста» виповнюється 10 років. Будемо готувати місту щось цікаве, − загадково і трохи лукаво посміхається Жанна наприкінці розмови.
Я ж ловлю себе на думці, що ця молоденька тендітна дівчина вже зробила для слави рідного міста більше, ніж дехто з сивинами. І зараз часу не марнує: щодня репетиції, тренування, адже зроблена заявка на участь у престижному міжнародному святі танцю «Fridom to dance» у серпні, є мрія і в Європі себе показати… Високий професійний рівень самої Жанни засвідчує той факт, що цього року вона одержала міжнародну тренерську ліцензію та міжнародну суддівську категорію. Тому й секунди не сумніваюсь, що її вихованці з маленького провінційного села Квіток здолають не один танцювальний олімп. І в Україні, і в Європі. Таланти, помножені на працелюбність, − гарантія цього.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x