Цього року ліс садитимуть раніше і присвятять Шевченку

Цього року ліс садитимуть раніше і присвятять Шевченку

Стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яку лісівники проводять щороку.
Головні заходи акції – садіння дерев – відбуватимуться у всіх лісгоспах за участю учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, засобів масової інформації. У зв’язку зі сприятливими для висаджування сіянців та саджанців погодними умовами, акцію розпочинаємо раніше, ніж традиційно. Триватиме вона в період з 14 березня до 12 квітня.

Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цьогорічною родзинкою є те, що частину закладених лісових насаджень в рамках Акції лісівники будуть приурочувати 200-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. «Ліс в пам’ять про Кобзаря» – з такою назвою з’являться майбутні гаї та діброви в кожному лісгоспі області, а епіграфом до таких заходів будуть слугувати поетичні рядки з поеми Тараса Шевченка «Марія»: «Ходімо у свій гай, у свій маленький тихий рай!».

Як і в попередні роки, лісівниками проводитимуться й інші просвітницькі заходи – лекції, бесіди, тематичні зустрічі, уроки знань про ліс, дитячі конкурси, різноманітні профорієнтаційні заходи, спрямовані на розширення еколого-лісівничої пропаганди, охорону та захист лісів.

Тож звертаємося до всіх небайдужих жителів Черкащини, які хочуть в своєму житті зробити корисну справу – власноруч посадити дерево, долучайтеся до акції! Давайте разом робити світ кращим, поліпшимо екологічну ситуацію, примножимо зелені насадження нашого краю! Пам’ятаймо, що майбутнє лісу залежить від кожного з нас!

Детальніше про акцію та основні її заходи в лісгоспах області можна дізнатися в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства за телефоном (0472) 45-05-32 та на сайті «Ліси Черкащини» (lis.ck.ua).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x