У шкільних таборах діти спілкувалися з носіями іноземних мов

У шкільних таборах діти спілкувалися з носіями іноземних мов

Цього року в рамках літніх мовних таборів шанувальники іноземних мов мали можливість вивчити щось нове та попрактикуватися з однолітками в майстерності володіння мовою. При навчальних закладах міста діяло 35 безкоштовних мовних таборів. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

− Під час роботи літнього мовного табору використовувалися методичні матеріали міжнародних освітніх організацій та рекомендації Міністерства освіти і науки України, − говорить вихователь пришкільного табору «HAPPY CAMPERS» ЗОШ № 7 Світлана Хатнюк. − Ми творчо підійшли до оформлення інтер’єру мовного табору: мотиваційних плакатів, назв та оформлення кабінетів. У кімнатах була створена затишна атмосфера для навчання і відпочинку.

Співпраця учнів і вчителів у мовних таборах дала змогу учням по-іншому подивитися на вивчення іноземної мови – через творчість, гру, пісню – підсилити бажання вчити її та вдосконалювати свої знання.

− Основним завданням роботи літніх мовних таборів було створення сприятливих умов для підвищення рівня володіння мовами, − зауважує директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. − Сім шкіл перемогли у Всеукраїнському проекті «GoCamp» завдяки цьому діти зможуть потоваришувати студентами та викладачами з Литви, США, Китаю, Бельгії.

Протягом табірної зміни учні познайомилися з інтернет-ресурсами, які допомагають зробити процес вивчення іноземної мови цікавим і захоплюючим.

GoCamp – пришкільні табори нового формату, де за допомогою спеціально розробленої програми іноземні волонтери вчать школярів критичному мисленню, як будувати кар’єру та бути лідером і свідомим громадянином.

Участь у проекті вибороли навчальні заклади ПМГ − 210 учнів, СШ № 3 – 30, гімназія № 9 −100, СШ№27 − 30, СШ № 28 − 70, СШ № 17 – 150, ЗОШ №30 – 30. Усього − 620 дітей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x