Допомога від Геннадія Бобова надійшла до школи на Корсунщині

Допомога від Геннадія Бобова надійшла до школи на Корсунщині

Зарічанську школу називають храмом знань, краси й затишку. Скільки дитячої творчості, вчительської турботи, батьківського піклування вкладено, щоб школа стала місцем творчої праці, натхнення, активного відпочинку, здоров’я, мрій. Із кожним роком сільська школа стає доглянутішою і привабливішою, адже турбота й піклування про неї сприяють її розвитку.

Якщо мова йде про школу, то звичайно, ідеться і про вчителя. Наш педагогічний колектив об\’єднав людей, закоханих у свою справу, відданих дітям. Це майстри своєї справи: Людмила Віталіївна Логвиненко − вчитель історії; Іван Пантелеймонович Нездолій − математики, фізики, інформатики; Наталія Іванівна Миколенко − української мови та літератури, Тетяна Петрівна Задера − початкових класів, Володимир Іванович Островський – фізкультури, Тетяна Іванівна Литус – бібліотекар.

Адміністрація навчального закладу завжди прагнула досягти мети: зародити й розвинути в учнів дух творчості, створити необхідний психологічний мікроклімат у колективі. Без цього жодна ідея не матиме свого втілення. Завдяки наполегливій праці вчителів школа завжди йде шляхом новаторства. Впровадження нових педагогічних досягнень, творчий пошук, працьовитість, бажання запалити в дитячих душах незгасний вогник пізнання стали вектором докладання зусиль усіх членів колективу.
У школі створили і постійно вдосконалюють умови для роботи з обдарованими учнями. Педагогічний колектив ставить перед собою завдання виховувати у школярів активну життєву позицію, творчо ставитися до навчання, формувати в них інтерес до вивчення основ наук, до науково-дослідницької роботи. Впродовж останніх років у НВК діє Програма роботи з обдарованими дітьми «Творча обдарованість» та цільовий проект «Інтелект». Також створили банк даних обдарованих дітей. Учні, які прагнуть удосконалювати свої знання, розвивати свій інтелект, набувати умінь і навичок науково-дослідницької діяльності, стають членами наукового товариства «Лідер». Щороку учні школи стають призерами і переможцями олімпіад з історії, правознавства, фізики, математики, географії, у конкурсах захисту науково-дослідницьких робіт МАН, мовознавців, виразного читання, пишуть власні вірші. Це наші маленькі зірочки, наша надія, наші майбутні «світила науки» − Іванна Мідянка, Яна Поковба, Микола Масюк, Каріна Білега, Інна Поковба, Дарина Вдовиченко, Владислав Буценко, Марія Логвиненко, Анастасія Шубаркіна.

Наш навчальний заклад уклав угоду про співпрацю з історико-філософським факультетом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Співпрацюємо з Інститутом педагогіки Академії педагогічних наук з питань удосконалення навчально-виховного середовища. На базі закладу відбуваються виїзні засідання Вченої ради Академії педагогічних наук України.
Рішенням колегії Головного управління освіти і науки Черкаської ОДА від 27 грудня 2004 року школу визнали переможцем обласного конкурсу «Школа року − 2004», за що заклад нагородили новим комп’ютерним класом. Радість була безмежною, але комп’ютерна техніка не вічна. За майже 15-річний вік вона застаріла й не дає можливості дітям і вчителям працювати з інтернет-ресурсами. А нині – складний час, і недостатнє фінансування закладу не дозволяє замінювати її на нові, сучасні комп’ютерні засоби, без яких неможливий належний розвиток дитини. Знаючи про добре серце і чуйне ставлення нашого земляка до проблем сільської школи, педагогічний колектив і школярі НВК звернулися за допомогою до свого народного депутата Геннадія Бобова. Народний обранець, відомий своєю постійною допомогою навчальним закладам, не відмовив, тож незабаром у школі з’явився новий ноутбук.

Педагоги та учні щиро дякують за небайдужість, піклування і підтримку нашої школи. Геннадій Борисович завжди каже, що діти – майбутнє країни, завжди турбується, щоб саме сільські діти мали усі належні засоби для навчання, тому і тримає в полі зору сільські заклади освіти. Завдяки турботі народного депутата в нашому НВК з’явився не просто новий ноутбук, а можливість покращити рівень проведення уроків, підготовки до навчального процесу, пошуку цікавого і нового. Це – можливість спілкуватися зі світом. Тож нехай не зміліє ріка добрих Ваших справ, Геннадію Борисовичу, здоров’я Вам міцного, терпіння і наснаги в роботі на благо рідного краю.

Нездолій Валентина Миколаївна, директор Зарічанського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І–ІІ ступенів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x