Як доглядати за жирним волоссям?

Як доглядати за жирним волоссям?

Догляд за жирним волоссям непростий: тільки вимили голову, зробили укладку, і буквально через добу вони вже тьмяні та обвислі. І все-таки фахівці налаштовані оптимістично: виявляється, жирне волосся набагато простіше лікувати, ніж ослаблене, ламке або сухе. Потрібно тільки знати, як поводитися з такими волоссям, доглядати за ним і використовувати спеціальні засоби.

Якщо ваше волосся раптово стало надто швидко жирніти – це привід задуматися над тим, чи немає у вас проблем із гормональним балансом або обміном речовин в організмі. Можливо, лікувати потрібно тіло, а не лише боротися із жирністю волосся. Якщо ж ви переконані, що це лише особливість вашої шкіри голови, вам слід знати деякі правила догляду за нею.
Не використовуйте надто часто фен – тепле повітря стимулює вироблення шкірного жиру. До того ж, якщо ви пересушите кінчики волосся, доглядати за шевелюрою буде ще складніше, адже тоді масне коріння волосся потребуватиме ретельного очищення, а сухі кінчики псуватимуться від засобів, які призначені «підсушити» шкіру голови.
Зволожувальні, живильні бальзами та маски краще наносити лише на довжину волосся, уникаючи коренів, щоб не заблокувати пори на шкірі голови.

Для миття вибирайте шампуні для жирного волосся, до складу яких входять екстракти хвоща польового, шавлії, мати-й-мачухи, кропиви, аїру, морських водоростей; вітаміни, мікроелементи, протеїни.
Найкращі й найпростіші способи ополіскування жирного волосся: для світлого волосся підійде настій ромашки з лимонним соком – 2 ст. л. на 2 л води, а для темних – вода з додаванням оцту, 1 ст.л. на 1 л води.
Після миття не можна терти волосся рушником – їх потрібно просто обернути і почекати, поки підсохнуть. В іншому випадку волосся може травмуватися.

Додатковий догляд за жирними волоссям можуть забезпечити домашні засоби: настої, лосьйони, маски. Найпростіший лосьйон – з соку лимона і спирту (горілки). Сік – 4 ст.л., горілка – 1 стакан (або розведений спирт); змішати і щоранку втирати в коріння волосся.
Настоєм із польового хвоща, дубової кори і м’яти перцевої можна ополіскувати голову після миття – це зменшить жирність. Трави беруть по 2 столові ложки, заливають літром окропу, настоюють 40 хв і проціджують.
І наостанок, невелика порада для тих, у кого волосся швидко жирнішає. Якщо неочікувано виникла потреба мати доглянутий вигляд, часу обмаль, а волосся має вже несвіжий вигляд, виручить продукт на основі тальку – це може бути тальк для тіла або дитяча присипка. Незначну кількість порошку розподіліть на шкірі голови, помасажуйте пальцями і ретельно розчешіть, щоб видалити білий наліт. Тальк виконає роль «пудри» для волосся – вбере зайвий жир і додасть свіжості. Звісно, якщо волосся дуже забруднене, це вже не допоможе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x