«Якщо не я, то хто? Якщо не зараз, то коли?»

«Якщо не я, то хто? Якщо не зараз, то коли?»

Слова В’ячеслава Чорновола, що стали сенсом його буття як щирцевого українця, журналіста, політика, співзасновника Народного Руху України, діяча руху опору проти русифікації українців, багаторічного політв’язня…

Під такою назвою днями відбувся чудовий змістовний захід, присвячений 85-річчю від дня народження Чорновола у Черкаському міському будинку культури ім. Кулика, організований міським управлінням культури. Побратими-рухівці, інтелігенція міста й школярі ЗОШ 18 ім. В. Чорновола слухали виступи і спогади громадської діячки Л. Майбороди, д. іст. наук Ю. Колісника… Любов Володимирівна пообіцяла все зробити, аби в місті був створений мурал із образом Чорновола.

Виступила і я: говорила про зраду, яку пережив Чорновіл, а, відтак, і Україна: із 48 депутатів фракції НРУ у ВР тоді, в 1999 році, проти Чорновола виступило 30. Комуністи аплодували стоячи. Це «розп’яття» сталося за місяць до фізичної розправи над «народним президентом». Зрадниками Україна кишить і сьогодні, у час російської війни проти нашої нації. Головне, не розбрататися. Не повторити помилок попередників − не втратити Україну. Прочитала поезію «Кишить війна… Й запроданці кишать… « Сприйняли люди.

Мер Черкас А. Бондаренко та директор Черкаського відділення Укрпошти здійснили спецпогашення щойно випущеної марки до ювілею В. Чорновола. Марки реалізують, кошти − на потреби ЗСУ.

Пофотографувалася зі «старими», але справжніми побратимами-рухівцями. Черпнула енергії єдності.

Рухаємося далі − до Перемоги. Нам надважливо духовний тил тримати.

 

Із допису Валентини Коваленко у фейсбуці

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x