Харчі, що допоможуть нормалізувати тиск

Харчі, що допоможуть нормалізувати тиск

Із віком у багатьох виникають проблеми з артеріальним тиском. А вони згодом можуть обернутися інсультом. Лікарі наполягають: розв’язувати проблеми з тиском потрібно, насамперед, способом життя. Найперший крок — збалансована дієта. Що ж їсти, щоб почуватися краще?

Зелений чай. Цей напій має сечогінну дію – тож, знижуючи рівень рідини в організмі, цей напій знижує й артеріальний тиск. До того ж, він розширює судини і покращує циркуляцію крові.
Селера. Цей овоч багатий на фталід – сполуку, що перешкоджає виробленню в організмі стресового гормону катехоламіну, який звужує кровоносні судини. Рекомендована норма – сім гілочок на день.

Банани. Золоте правило для підтримання тиску в нормі: менше солі й більше калію. Сіль значно підвищує тиск, а сучасна людина, за статистикою, з’їдає солі вчетверо більше за норму. Нейтралізувати шкідливий вплив натрію, що міститься в солі, організму допоможе калій. Ниркам, які регулюють рівень рідини і кров’яний тиск, потрібне співвідношення калію до натрію – 3:2. Лікарі радять з’їдати два банани на день, щоб збалансувати рівень натрію.
Оливкова олія. Вона зменшує тиск крові на стінки судин (так званий систолічний кров’яний тиск). У цій олії міститься мононенасичена олеїнова кислота, що знижує рівень холестерину, даючи можливість крові бігти вільніше.
Часник. Свіжий часник не дає холестериновим бляшкам відкладатися на стінках артерій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x