На Шполянщині відкрили пам’ятник Великому Кобзареві

На Шполянщині відкрили пам’ятник Великому Кобзареві

Днями в Товмачі, на батьківщині повстанських отаманів Холодного Яру Івана Лютого-Лютенка і Чорного Ворона відбулася велика і довгоочікувана подія. У цьому населеному пункті за участі представників влади району, села та громади, за кошти сільського бюджету, урочисто відкрили погруддя українському мислителю, поету, художнику і просвітителю, Великому Кобзареві – Тарасу Григоровичу Шевченку Слід зауважити, що це вже восьмий по рахунку, за останні кілька років, пам’ятник нашому видатному земляку. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

На відкриття та освячення погруддя прибули голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко, його заступник Ольга Шпиця, голова районної ради Олександр Кузуб та заступник голови райради Лідія Татарина.

Урочистості заходу додали дівчата в українських костюмах, які цього дня читали вірші Тараса і таким чином стали учасниками проголошення вільної думки та слова Шевченка. Церемонію освячення пам’ятника Тараса Шевченка в Товмачі провели настоятелі храмів УПЦ отець Дмитро Горовенко та отець Ігор Лозіцький.

По завершенню урочистостей в знак великої шани найвеличнішому поетові української нації учасники зібрання поклали квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x